Volg ons
Dick-Schreuder-Katwijk

Tweede Divisie

Schreuder: “Film draait nog paar keer in mijn hoofd”

Schreuder: “Film draait nog paar keer in mijn hoofd”

Katwijk heeft het kampioenschap in de Topklasse Zaterdag uit handen gegeven door op de slotdag te verliezen van HHC Hardenberg. De doelstelling, het bereiken van de Tweede Divisie, werd ruimschoots bereikt. Toch was de teleurstelling op De Krom uiteraard groot. “We maken een fantastisch seizoen mee, maar je wilt dit wel op een andere manier afsluiten”, verzucht trainer Dick Schreuder bij Omroep West.

Geeft één kans weg

Op De Krom was Katwijk negentig minuten aan het jagen op een doelpunt. “Je bent zo ver gekomen en dan is de teleurstelling groot. Zeker ook gezien de wedstrijd. Als je nergens recht op zou hebben, dan zeg ik dat ook. Voor mijn gevoel hebben de jongens er ook alles aan gedaan, dus ik kan ze niets kwalijk nemen. Je moet de bal alleen wel in het net schieten. Wij geven zelf maar één kans weg en die gaat er bij de tweede paal gelijk in. Het was een situatie waar wij er ook veel van hebben gehad, maar dan viel de bal ergens waar precies niemand van ons stond. En dan zie je dat HHC een goede ploeg is. Zeker zodra ze voor komen is het ontzettend moeilijk.”

Uiteindelijk goed seizoen gehad

Hoop hield Schreuder wel, zeker doordat HHC halverwege de tweede helft met tien man verder moest. “Daardoor kregen we nog meer druk en was het voor HHC alleen nog maar gebaseerd op tegenhouden. Dan moet de bal een keer goedvallen en dat gebeurde niet. Dus die film zal nog wel een paar keer in mijn hoofd worden afgespeeld. Uiteindelijk hebben we een goed seizoen gehad, maar het is voor iedereen jammer dat je niet iets op je naam schrijft.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie