dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsScheveningenSchotse bekerstunt voor Wagenaar (ex-Scheveningen) tegen Heart of Midlothian: 'Prachtig om geschiedenis...

Schotse bekerstunt voor Wagenaar (ex-Scheveningen) tegen Heart of Midlothian: ‘Prachtig om geschiedenis te schrijven’

Bjorn Wagenaar wist dinsdagavond met zijn club Brora Rangers, een vereniging die uitkomt op het vijfde niveau van Schotland, voor een daverende verrassing te zorgen in de strijd om de FA Cup. De club wist in eigen huis Heart Of Midlothian te verslaan (2-1). De oud-speler van onder andere Scheveningen keek met Voetbal247 terug naar deze legendarische wedstrijd die voor altijd in de geschiedenisboeken zal staan van Brora Rangers.

Twee weken
Niet alleen het feit dat er op papier een groot niveauverschil moest zijn was er ook een duidelijk verschil tussen de manier waarop beiden ploegen zich voor konden bereiden op de confrontatie. ,,De verwachtingen waren natuurlijk laag, we begonnen met trainen op 7 maart dus kregen eigenlijk maar twee weken de tijd om ons voor te bereiden. Dit terwijl de tegenstander nog steeds in training was en wedstrijden kon spelen in de competitie. Dan weet je dat het zwaar zal worden. De quotering vooraf was dan ook 30/1 in Schotland als wij de wedstrijd zouden winnen, dan weet je dat niemand denkt dat je echt een kans hebt. In onze groep was de sfeer goed en als we niet in de eerste twintig minuten een treffer tegen zouden krijgen wisten wij dat we het ze best moeilijk konden maken”, aldus Wagenaar tegenover Voetbal247.

Pauze
Brora Rangers had voor de trainingen weer hervat mochten worden al twee maanden geen wedstrijd meer gespeeld of een training kunnen volgen. ,,Iedere week moesten wij ons op Covid laten testen om te mogen trainen voor de wedstrijd en dat zou dan alleen voor de bekerwedstrijd zijn. Het was zwaar om je opeens na een pauze van twee maanden voor te bereiden op een voor ons grote wedstrijd. Dan ook nog eens tegen de koploper van de Championship in Schotland.”

Zonder publiek
Samengevat wist Brora Rangers dus voor een daverende verrassing te zorgen onder moeilijke omstandigheden. Het gemis van het publiek blijft ondanks het resultaat wel knagen bij Wagenaar. ,,Ik kijk met twee gezichten terug naar de wedstrijd. Het is natuurlijk prachtig om zo’n wedstrijd te winnen en geschiedenis te schrijven met Brora Rangers, maar hoe mooi had het kunnen zijn met supporters langs de lijn. Dan was er echt een groot feest ontstaan met de fans.”
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD