woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSchotanus: "Harkema heeft wat recht te zetten tegen Sneek"

Schotanus: “Harkema heeft wat recht te zetten tegen Sneek”

Aanstaande zaterdag speelt Harkemase Boys een thuiswedstrijd tegen ONS Sneek. Een Friese derby dus, en dat zorgt veelal voor het nodige spektakel en vuurwerk. Aanvoerder Klaas Schotanus van Harkema vertelt dan ook aan TweedeDivisie.org dat hij erg uitkijkt naar de aankomende clash. Dés te meer omdat zijn ploeg de afgelopen ontmoeting met Sneek met 1-0 verloor. De hoogste tijd voor revanche!

‘Wedstrijd tegen Sneek is bijzonder’

Schotanus legt uit dat er altijd een bepaalde charme komt kijken bij de ontmoeting. “De wedstrijd tegen Sneek is gewoon bijzonder. Bij ONS hebben we per ongeluk met 1-0 verloren, dus thuis hebben we nu zeker wat recht te zetten.” Harkema hangt echter nog niet vol met spandoeken en andere steunbetuigingen. “Dat valt nog wel mee, het kan wel beter. Maar binnen de groep leeft het zeker. Het is gewoon een mooie wedstrijd, waar je ook naar uitkijkt. Er komen veel mensen op af en je wilt hem graag spelen. Wat dat betreft is de beleving wel goed.”

De 33-jarige voetballer noemt het ‘mooi meegenomen’ dat het verschil tussen de twee ploegen maar drie punten bedraagt. “Maar het is een wedstrijd op zich. Of je nou om het kampioenschap speelt, in de middenmoot staat of onderin, het is een duel dat je gewoon wilt winnen. Dat je dan eventueel afstand kunt nemen… dat zou mooi zijn. Maar het is en blijft een échte derby.”

‘Hopelijk nog een toetje’

De defensieve middenvelder geniet met volle teugen in de Derde Divisie. “Het is een mooie competitie. Het niveau is hoog en dat maakt het zeker aantrekkelijk. Vanuit mijn eigen positie kun je zeggen dat ik wat minder speel dan vorig seizoen. Twee keer kreeg ik op cruciale momenten te maken met een blessure.” Eén keer moest Schotanus het veld verlaten met een hoofdwond en in de wedstrijd tegen Volendam ging hij door zijn enkel. Dat is net even de pech die je soms tegenkomt, maar ik had deze competitie zeker niet willen missen.” Harkemase Boys staat tiende, maar dat is geen aanleiding om iets aan het doel te veranderen. “Nog steeds is onze doelstelling handhaving en daarin zijn we goed op weg, maar het is nog niet helemaal zeker. En naast die handhaving hoop ik gewoon dat we de tweede periode pakken, zodat we aan het einde van het seizoen nog te maken krijgen met een toetje.”

Op de camping of het voetbalveld?

Het is al een tijdje duidelijk dat Schotanus er na het lopende seizoen mee ophoudt bij Harkema. Wat betreft zijn toekomst houdt hij alle opties open. “Ik heb vijf fantastische jaren gehad bij Harkema en ben hier komen spelen omdat het een clubs is waarbij je voor de prijzen kunt spelen. Nou, we hebben het kampioenschap een paar keer net niet behaald, maar uiteindelijk hebben we de titel toch gewonnen. We hebben twee keer de beker gepakt en ik mag de Derde Divisie nog meemaken. Dus wat dat betreft kijk ik terug op een hele mooie periode.”

De hamvraag is echter: hoe nu verder? “Ik ben drie dagen per week werkzaam als gymnastiekleraar in het onderwijs. De andere twee dagen ben ik op onze camping bezig. Die willen we binnenkort overnemen en als dat op korte termijn lukt, dan kan het zo zijn dat ik qua niveau een treetje lager ga voetballen.” Er is echter ook nog een andere mogelijkheid voor de middenvelder. “Als de overname op zich laat wachten, dan wil ik nog wel op niveau blijven voetballen. Maar dat is dus afwachten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD