zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieSchorsing 'dopingzondaar' Kevin van Essen ten einde

Schorsing ‘dopingzondaar’ Kevin van Essen ten einde

Een voedingssupplement met een verboden stof bezorgde Kevin van Essen een schorsing van twee jaar op vanwege ‘dopinggebruik’. Het kostte de middenvelder zijn bestaan als profvoetballer bij Telstar. Sinds vandaag zit zijn schorsing erop.

Elke cent nodig
Van Essen besloot vanwege de schorsing weer als stukadoor aan de slag te gaan: ,,Ik heb een vrouw en een dochtertje van anderhalf, dus ik heb elke cent keihard nodig. Vroeger heb ik gewerkt als stukadoor. Waarschijnlijk pak ik dat weer op, in combinatie met een studie”, stelde hij kort nadat de sanctie was opgelegd tegen De Telegraaf.

Niet bewust
De Almeerder hield al die tijd vol niets verkeerd te hebben gedaan. Van Essen slikte een voedingssupplement dat vervuild was met de verboden stof furosemide: ,,Als je zoals Michael Boogerd echt schuldig bent, dan kun je je verantwoordelijkheid nemen en het een plekje geven. Maar ik weet 100 procent zeker dat ik die furosemide niet bewust heb gebruikt. Dat maakt het voor mij heel moeilijk om dit naast me neer te leggen. Zeker nu ik bij Telstar een van de sterkhouders was. Alsof ik het ooit in mijn hoofd zou halen juist dan doping te nemen.”

Clubloos
Vanwege de schorsing is Van Essen tegenwoordig clubloos. Onduidelijk is of hij zijn voetbalcarrière weer wil oppakken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD