Volg ons

Eerste Divisie

Schorsing ‘dopingzondaar’ Kevin van Essen ten einde

Schorsing ‘dopingzondaar’ Kevin van Essen ten einde

Een voedingssupplement met een verboden stof bezorgde Kevin van Essen een schorsing van twee jaar op vanwege ‘dopinggebruik’. Het kostte de middenvelder zijn bestaan als profvoetballer bij Telstar. Sinds vandaag zit zijn schorsing erop.

Elke cent nodig
Van Essen besloot vanwege de schorsing weer als stukadoor aan de slag te gaan: ,,Ik heb een vrouw en een dochtertje van anderhalf, dus ik heb elke cent keihard nodig. Vroeger heb ik gewerkt als stukadoor. Waarschijnlijk pak ik dat weer op, in combinatie met een studie”, stelde hij kort nadat de sanctie was opgelegd tegen De Telegraaf.

Niet bewust
De Almeerder hield al die tijd vol niets verkeerd te hebben gedaan. Van Essen slikte een voedingssupplement dat vervuild was met de verboden stof furosemide: ,,Als je zoals Michael Boogerd echt schuldig bent, dan kun je je verantwoordelijkheid nemen en het een plekje geven. Maar ik weet 100 procent zeker dat ik die furosemide niet bewust heb gebruikt. Dat maakt het voor mij heel moeilijk om dit naast me neer te leggen. Zeker nu ik bij Telstar een van de sterkhouders was. Alsof ik het ooit in mijn hoofd zou halen juist dan doping te nemen.”

Clubloos
Vanwege de schorsing is Van Essen tegenwoordig clubloos. Onduidelijk is of hij zijn voetbalcarrière weer wil oppakken.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie