donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSchokker stopt ermee bij Harkemase Boys

Schokker stopt ermee bij Harkemase Boys

Oebele Schokker heeft besloten dat hij na dit seizoen zal stoppen bij Harkemase Boys. De iconische voetballer van het voetbal in Friesland speelde bijna 250 wedstrijden in het rode shirt. Hij zal zijn schoenen nog niet helemaal opbergen, want bij Jubbega, waar Schokker momenteel al assistent-trainer is, zal hij ook een balletje blijven trappen.

Maradona van de Wâlden

Toch komt er voor de Maradona van de Wâlden wel een einde aan het spelen op hoog niveau. In 2007 debuteerde hij voor Harkemase Boys na zijn overstap van SC Joure en was jarenlang één van de beste voetballers bij de amateurs. In 2009 werd de titel gepakt in de Hoofdklasse, waarin Schokker samen met Martijn Barto een gevreesd duo was. Na zijn uitstekende seizoen in de Topklasse, met veertien goals en menig assist, besloot SC Cambuur hem in 2012 vast te leggen. In de Jupiler League speelde hij 32 duels en scoorde vijf keer. Het leverde de titel op, maar in de Eredivisie kwam hij er net niet aan te pas. Schokker werd verhuurd aan FC Emmen om vervolgens terug keren naar Harkema.

Afscheid nemen nu het nog goed gaat

Daar heeft hij nu besloten te gaan stoppen en meer tijd te gaan besteden aan zijn gezin. Op de clubsite van Harkemase Boys legt hij zijn keuze uit. “Vorig jaar in de winterstop begon ik te twijfelen of ik door wilde gaan. Toen heb ik besloten om er nog een jaar aan vast te plakken. We zijn kampioen geworden en nu spelen we in de Derde Divisie, dus daar heb ik geen spijt van gehad. Het gaat nu nog goed, daarom wil ik na dit seizoen afscheid nemen en niet doorgaan totdat het eigenlijk niet meer kan. Daarnaast heb ik inmiddels alles al meegemaakt bij de Boys. Na dit seizoen wil ik meer tijd hebben voor m’n vrouw en kinderen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD