woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie'Schietpartij, handgranaten en brand lijken verband te houden met OFC'

‘Schietpartij, handgranaten en brand lijken verband te houden met OFC’

Dagblad Het Parool heeft een uitgebreid artikel gepubliceerd waarin het een mogelijk verband trekt tussen een schietpartij, vijf handgranaten en een brand en OFC. Het schrijft bovendien dat de gemeente Oostzaan eist dat de club alle band verbreekt met de voor witwassen veroordeelde geldschieter van OFC, Marwan K.

Voorbeeldfunctie
De krant schrijft onder meer: ,,De ooit voor illegale cd-handel veroordeelde Marwan K., voorzitter van de Stichting Topvoetbal Oostzaan (STO) die de sponsors werft én lid van de technische staf van het eerste elftal, wordt er al jaren van beschuldigd dat hij spelers en staf zwart betaalt. (..) Het college van burgemeester en wethouders eist, aangejaagd door de voltallige gemeenteraad, helderheid over ‘de exacte financiering’ van de club. De gemeente, eigenaar van de velden en subsidiegever, wil precies weten hoe de spelers en staf van het eerste zondagelftal worden betaald. (..) De gemeenteraad wil niet dat een voor witwassen veroordeeld persoon enige rol heeft bij een club die juist een voorbeeldfunctie zou moeten vervullen voor de Oostzaanse jeugd.”

Angstcultuur
Het verhaal wordt nog opvallender wanneer de link wordt gelegd tussen de reeks misdrijven en de voetbalclub en haar invloedrijke geldschieter: ,,Terwijl de financiering voor onrust blijft zorgen, groeit het idee dat de vijf handgranaten, een brandstichting en een schietpartij verband houden met de club – waaromheen volgens ingewijden een angstcultuur hangt. Alle doelwitten waren volgens getuigenissen in conflict geraakt met OFC, Marwan K. of zijn getrouwen.”

Zwartgemaakt
Adèle van der Plas, advocaat van zowel OFC als Marwan K., spreekt de verdachtmakingen met klem tegen: ,,Het zijn onverkwikkelijke zaken, maar zij hebben hier níets mee te maken. De club en Marwan K. worden wéér zwartgemaakt.” Komende week dient het hoger beroep van de zaak waarbij K. verdacht wordt van witwassen bij het gerechtshof.

Het volledige artikel is te lezen hier te lezen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD