woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieScheveningen - Ajax in stadion ADO Den Haag

Scheveningen – Ajax in stadion ADO Den Haag

De bekerwedstrijd tussen Scheveningen en Ajax wordt op woensdag 20 september in het stadion van ADO Den Haag gespeeld. Daarbij zullen Ajax-supporters niet welkom zijn, op last van burgemeester Pauline Krikke.

Over de speellocatie van het beladen duel was lang onduidelijkheid. Scheveningen wilde het liefst op het eigen Houtrust spelen, maar zowel politie, KNVB en gemeente hadden twijfels over de veiligheidsmaatregelen die nodig zouden zijn en of er voldoende lichtsterkte zou zijn voor de live-uitzending door FOX Sports.

Burgemeester Krikke hakte vandaag de knoop door. In een toelichting stelt zij: ,,De bekerwedstrijd tegen Ajax is voor SVV Scheveningen een unieke gebeurtenis. Het moet een voetbalfeest worden voor de club en voor de supporters. Dat kan alleen als de organisatie veilig en goed verloopt. Daarom heeft de gemeente de afgelopen dagen intensief en veelvuldig overleg gevoerd, zowel binnen de driehoek met politie en OM, als met Scheveningen.”

,,Voor de gemeente stonden daarbij steeds een drietal uitgangspunten centraal. Zoveel mogelijk mensen uit Scheveningen en Den Haag moeten deze historische wedstrijd kunnen bezoeken. Tegelijkertijd moet de avond voor spelers, supporters en omwonenden veilig verlopen. Tot slot diende rekening gehouden te worden met de verlichting in en om het stadion.

De accommodatie van Scheveningen zelf, Sportpark Houtrust, is grondig verkend door de politie en andere betrokken partijen. Ik ben er zelf ook geweest en heb me door het bestuur van SVV Scheveningen laten rondleiden over hun park om de situatie terplekke goed te kunnen beoordelen. Alles afwegende ben ik tot de conclusie gekomen dat het terrein onvoldoende toereikend is om een veilig verloop te kunnen garanderen. Ik heb daarbij nadrukkelijk ook de veiligheid meegewogen van de bewoners van omliggende woonwijken. In overleg met alle betrokkenen is daarom gekeken naar verschillende alternatieven.

Uiteindelijk heb ik besloten de wedstrijd te laten spelen in het Cars Jeans Stadion. Daar zijn alle faciliteiten aanwezig om de wedstrijd veilig en rustig te laten verlopen. Bovendien is de verlichting in en rond het stadion daar uitstekend. Bijkomend element is dat het Cars Jeans Stadion vele malen groter is dan Sportpark Houtrust. En omdat we weten dat de belangstelling van het publiek groot is, kan iedereen uit Scheveningen en Den Haag die SVV Scheveningen wil aanmoedigen nu ook daadwerkelijk een kaartje bemachtigen en de wedstrijd bijwonen.

Daarnaast heb ik besloten dat met betrekking tot de supporters van de bezoekende club hetzelfde regime geldt als bij de competitiewedstrijd ADO Den Haag-Ajax die drie dagen eerder zal worden gespeeld. Dat betekent dat Ajax-supporters ook de bekerwedstrijd niet in het stadion kunnen bijwonen.Die boodschap heb ik zelf ook met Ajax-directeur Edwin van der Sar besproken. Ik heb dit besluit genomen, mede ingegeven door het feit dat diezelfde dag rond dezelfde tijd honderden supporters van ADO met een groot aantal bussen vanaf het Cars Jeans Stadion vertrekken naar Rotterdam voor hun bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Dat maakt de opdracht terplekke om die verschillende supportersstromen in goede banen te leiden al aanzienlijk.

Tot slot, ik snap heel goed dat Scheveningen deze bijzondere wedstrijd in de clubgeschiedenis graag op eigen veld had willen spelen. We stonden als gemeente dan ook voor een moeilijke afweging. De ideale oplossing was niet voorhanden. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de oplossing die de veiligheid van alle betrokkenen en omwonenden en daarmee het mooie karakter van de wedstrijd het beste garandeert.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD