Volg ons

Tweede Divisie

Scheveningen ziet doelman Danny Koning terugkeren

Scheveningen ziet doelman Danny Koning terugkeren

Danny Koning keert na tien seizoenen terug bij Scheveningen. De 37-jarige doelman maakt de overstap van FC ’s-Gravenzande naar Houtrust, waar hij ook ooit begon met voetballen.

Koning speelde later ook in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en keerde daarna al eens terug naar Scheveningen. De ervaren goalie wordt vooral vanwege zijn ervaring bij de selectie van coach John Blok gehaald. ,,Koning zal bij Scheveningen in de Tweede Divisie onderdeel zijn van het team van vier keepers voor de twee hoogste selectieteams en in het verlengde daarvan ook keeperstrainer Marco Scheenstra, verantwoordelijk zijn voor de training van de selectiekeepers, en overige leden van de technische staf assisteren. Bjorn Benard en Sven van der Maaten gaan daarbij in principe strijden om de plek van 1e doelman, de jonge talentvolle Moreno Pinas zal als eerste gegadigde volop speelminuten gaan maken in Jong Scheveningen en Danny Koning maakt het keepersteam met zijn ervaring, directe inzetbaarheid en combinatierol compleet. Daarmee ontstaat een ideale situatie met een even aantal keepers, waarbij kwaliteit en directe inzetbaarheid altijd geborgd zijn en talent de ruimte krijgt zich volop te blijven ontwikkelen”, schrijft de club op haar website.

,,Voor de 37-jarige Koning kwam er onlangs een abrupt, onverwacht en onvrijwillig einde aan een prachtige en succesvolle periode van 10 seizoenen bij FC ’s-Gravenzande. Hij was al die tijd vooraanstaand selectiespeler en -op de eerste maanden van vorig seizoen na- onder verschillende trainers de onbetwiste eerste doelman. Als loyale en betrokken persoonlijkheid was hij ook volop in het verenigingsleven actief en leek dat ook na zijn actieve carrière te blijven in combinatie met een rol in de staf. Het liep helaas anders, maar dat maakt de warme band met de club, de mooie successen (promotie, kampioenschap, KNVB Beker en Haaglanden Voetbal Cup) en de opgebouwde vriendschappen niet minder waardevol.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie