woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieScheveningen wijkt mogelijk uit voor bekerkraker tegen Ajax

Scheveningen wijkt mogelijk uit voor bekerkraker tegen Ajax

SVV Scheveningen hoopt op korte termijn uitsluitsel te geven waar het de bekerkraker van woensdag 20 september zal spelen tegen Ajax. De Derde Divisionist speelt het liefst gewoon op het eigen Houtrust, maar het is niet zeker of het eigen sportpark volstaat qua veiligheidsmaatregelen en sterkte van het kunstlicht.

Gevoelig

Voorzitter Ron Kleijn heeft veelvuldig overleg met zowel de gemeente Den Haag als tegenstander Ajax. Zowel de gemeente als de KNVB stellen hoge eisen bij de organisatie van de wedstrijd omdat een bezoek van de Amsterdammers aan de Hofstad nog altijd gevoelig ligt, schrijft het AD. Het is niet zeker of het financieel haalbaar voor Scheveningen om aan alle voorschriften te voldoen die gepaard gaan met spelen op Houtrust.

Uitwijken
Mocht het duel niet op Houtrust gespeeld kunnen worden, dan wordt vrijwel zeker uitgeweken naar een locatie buiten de stad die met name de verwachte grote stroom van Ajax-supporters op een veilige manier kan herbergen. Omdat de wedstrijd live op FOX Sports wordt uitgezonden, moet ook de lichtsterkte voldoende zijn. Uiterlijk morgen (woensdag) zou een knoop doorgehakt moeten worden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD