maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsScheveningenScheveningen vreest voor voortbestaan in Tweede Divisie

Scheveningen vreest voor voortbestaan in Tweede Divisie

Scheveningen vreest in de toekomst mogelijk noodgedwongen afscheid te moeten nemen van de Tweede Divisie. Voorzitter Ron Kleijn vreest dat de financiële gevolgen van de coronacrisis mogelijk ervoor zorgt dat het toch al krappe budget te klein wordt om mee te kunnen doen op het hoogste amateurniveau.

,,Alles hangt af van hoeveel sponsoren er blijven. Dat financiële plaatje bepaalt mede wat voor spelers je kan halen en behouden. Wij hebben veel horecabedrijven als sponsor. Die hebben het nu heel moeilijk”, stelt Kleijn in het AD. ,,Laat één ding duidelijk zijn, bij een herstart in april of als we pas volgend seizoen beginnen: Scheveningen speelt Tweede Divisie. Dan hangt het er alleen op sportief gebied vanaf of we erin blijven of niet, dus niet op financiële gronden.”

Evengoed blijven de Schollekoppen strijdbaar om in de Tweede Divisie te blijven, maar eventuele degradatie naar de Derde Divisie zou geen ramp zijn op Houtrust: ,,Het zou jammer zijn. Maar ik zou er niet wakker van liggen. Dat zou wel het geval zijn als de club op omvallen stond. We zijn 102 jaar oud en zijn gezond en wel op weg naar de 120.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD