woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieScheveningen redt eer tegen Ajax, ONS niet opgewassen tegen FC Twente

Scheveningen redt eer tegen Ajax, ONS niet opgewassen tegen FC Twente

Scheveningen en ONS Sneek hebben niet kunnen verrassen in het bekertoernooi. Tegen respectievelijk Ajax en FC Twente werd het 1-5 en 1-3.

Scheveningen – Ajax 1-5
Eigenlijk had Scheveningen de hoop op een stunt al opgegeven toen het noodgedwongen moest uitwijken naar het stadion van ADO Den Haag. Op Houtrust had het nog een piepkleine kans gezien om het Ajax moeilijk te maken, maar op het grotere veld van ADO en zonder een echte bekersfeer hadden de Amsterdammers het geen moment lastig met de mannen van John Blok. Kasper Dolberg opende al na vijf minuten de score met een droge knal van afstand (zie video). Daarna werd Scheveningen iets sterker, maar treffers van Siem de Jong en een eigen doelpunt van Ruben Koorndijk haalden al voor rust de spanning van de wedstrijd. Na de pauze redde Barry Rog de spreekwoordelijke Scheveningse eer. Kasper Dolberg maakte een hattrick vol door in de slotfase nog twee keer te scoren, wat de eindstand op 1-5 bepaalde.


ONS Sneek – FC Twente 1-3

Op het opgelapte kunstgrasveld bracht Haris Vuckic de eredivisionist al na een kwartier aan de leiding. Na ruim een half uur maakte Adnane Tighadouini er 0-2 van en even na de pauze scoorde Michael Liendlde 0-3. ONS Sneek deed nog wel wat terug via Curty Gonzales, die op weergaloze wijze de 1-3 maakte (zie video). Spannend werd het echter niet meer op het goed bezochte Zuidersportpark.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD