maandag, maart 8, 2021
Home Competities Tweede Divisie Scheveningen klimt uit degradatiedal na zorgeloze zege op Barendrecht

Scheveningen klimt uit degradatiedal na zorgeloze zege op Barendrecht

Scheveningen heeft zichzelf zaterdagmiddag een goede dienst bewezen. De Schollekoppen wonnen op het eigen sportpark Houtrust afgetekend van concurrent Barendrecht: 4-0. Spits Brandon Robinson hield ook vandaag weer zijn 2019 traditie in ere door wéér twee van de doelpunten voor zijn rekening te nemen. De spits heeft nu in vier van de zes wedstrijden na de winterstop twee keer gescoord.

- Advertentie -

Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil tussen Barendrecht en Scheveningen maar twee punten. Beide ploegen bungelen onderaan, in de gevarenzone van de Tweede Divisie en moeten iedere week weer achterom kijken naar wat de concurrentie doet. Scheveningen doet het de laatste weken echter een stuk beter dan de tegenstander van vanmiddag. De ploeg van John Blok heeft in de afgelopen de nodige punten bij elkaar gesprokkeld en vooral directe concurrenten een dreun gegeven. Over een dreun gesproken, daar heeft de ploeg van Jack van den Berg de laatste weken genoeg ervaring mee. Niet alleen de laatste wedstrijden dingen dik verloren, maar ook kwam de ploeg vervelend in het nieuws door een spuugincident en een domme rode kaart.

In de laatste weken kreeg Barendrecht steeds minimaal drie doelpunten tegen en ook zaterdagmiddag op Houtrust lag de bal al weer snel in het netje. Nog binnen de minuut was het (wie anders dan) Brandon Robinson die kon profiteren van een goede actie van Mehmet Aldogan en de bal nog het laatste zetje over de doellijn kon geven. Barendrecht wist dus gelijk waar het aan toe was en moest gelijk in achtervolging. Echter was het de thuisploeg wat de dienst uitmaakte. De Schollekoppen speelde sneller, waren scherper en waren simpelweg de betere ploeg. De Barendrechters kregen amper mogelijkheden en de momenten die als kans bestempeld mochten worden, waren amper noemenswaardig.

Na twintig minuten verdubbelde de thuisploeg haar voorsprong. Mehmet Aldogan was weer eens “op de brommer” aan de rechter kant en bereikte met een strakke voorzet Tim Peters die de bal bij de tweede paal maar al te graag in het goal tikte. De hoofden van de gasten gingen meteen hangen en het mocht keeper Nick van der Ploeg nog dankbaar zijn dat de doelman een voortreffelijke redding produceerde op een harde poging van dichtbij, anders had de wedstrijd al meteen in het slot gegooid geweest. Nu was het, in theorie, nog niet beslist. In de slotfase van de eerste helft veroorzaakte Barendrecht-verdediger Jeffrey Aarts nog bijna voor een snelle exit. Eerst leek de verdediger na te trappen en daarna was Barry Rog het slachtoffer van de wel heel royaal zwaaiende armen van de lange verdediger. Scheidsrechter Frank van den Elzen bedekte beide incidenten echter met de mantel der liefde en zo bereikten beide elftallen met 22 spelers de rust.

In de tweede helft veranderde er weinig qua spelbeeld. Barendrecht had iets meer balbezit en kreeg van Scheveningen meer de ruimte om iets te produceren, maar op  een redelijke poging van Irvingly van Eijma na (redding Björn Bénard) kwamen de (vandaag) blauwbroeken niet. Scheveningen daarintegen ging lekker verder waar het mee bezig was. In het laatste kwartier liepen de Schollekoppen zelfs nog weg tot een riante 4-0 score. Middenvelder Barry Rog had in beide doelpunten een belangrijk aandeel. Hij bereidde zelf de 3-0 van opnieuw Robinson voor en kon vlak voor tijd een keurige voorzet van Levi Schwiebe achter Van der Ploeg koppen. Een ruime score die het krachtsverschil goed weergaf.

Voor de Barendrechters worden het nog hele benauwde weken en moet het hopen op het falen van concurrenten FC Lienden en VVSB. De Barendrecht bezetten nu met 17 punten de 16e plek op de ranglijst. Een plek die aan het eind van de rit nacompetitie betekent. Scheveningen is juist uit de gevarenzone gekropen. De ploeg heeft nu 4 punten voorsprong op Barendrecht en 2 op nummer 15 Jong Almere City. Volgende week wacht de Scheveningers opnieuw een cruciale ontmoeting, wanneer hekkensluiter VVSB de tegenstander is.

 

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES