Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Scheveningen houdt Quick Boys op afstand

Scheveningen houdt Quick Boys op afstand

Na afloop van het 0-0 gelijkspel heerste bij Scheveningen meer tevredenheid dan bij Quick Boys. De Katwijkers eindigen het seizoen straks zonder prijs in een zeer bedrukte stemming.

Creativiteit ontbreekt
Het gebrek aan creativiteit deed ook tegen de Scheveningers de ware voetballiefhebber pijn aan de ogen. Quick Boys beukte op de Scheveningse verdediging. Daar kwamen zeker kansen uit voort voor Yordi Teijsse en Jesse van Nieuwkerk. Toch blijft het opmerkelijk dat een club met zoveel meer mogelijkheden tot zijn beschikking dan bijvoorbeeld Scheveningen er maar niet in slaagt die spelers naar Sportpark Nieuw Zuid te halen die een duel met een leuke speelse actie kunnen openbreken. De huidige selectie herbergt teveel eenheidsworsten. Volgend seizoen zijn er weer nieuwe kansen voor de club die natuurlijk kan pronken op een fraaie geschiedenis maar het zal toch ook eens tijd worden dat in Katwijk weer twee ploegen op het allerhoogste amateurniveau voetballen.

Imponerende reeks
Nee, dan is de stemming bij de Scheveningers heel wat vrolijker. De winnaar van de tweede periodetitel is sinds december aan een imponerende reeks bezig. Van de laatste zestien wedstrijden ging er slechts een verloren. Dat was op 17 maart tegen DVS’33 Ermelo. De vissersderby tegen Quick Boys trok ongeveer 1500 toeschouwers. Daarmee kreeg Houtrust qua publieke belangstelling eindelijk weer eens de vulling die hoort bij de prestaties van de laatste maanden. Bescheidenheid siert de Scheveninger dus zal er op Houtrust nooit hardop worden geroepen om een promotie naar de tweede divisie. De huidige ontwikkeling in de derde divisie maakt wel duidelijk dat voetballen op een hoger niveau commercieel gezien veel aantrekkelijker is nu daar sinds dit seizoen naast VVSB en Katwijk ook FC Lisse en Rijnsburgse Boys present zijn. Houdt Scheveningen de huidige vorm vast dan mag het zich zeker tot een kanshebber voor promotie rekenen bij de start van de nacompetitie.

Smalle selectie
De mix van routine en jeugdig elan vorm een soevereine eenheid. Het grote gevaar zit hem echter in de smalle selectie waarmee trainer John Blok moet werken. Tegen Quick Boys waren Mitchell de Vlugt en Levi Schwiebbe de voornaamste afwezigen door blessureleed. Het wordt voor de medische staf een race tegen de tijd om beide middenvelders op tijd hersteld te krijgen voor de start van de play-offs. Leroy Resodihardjo speelde zaterdagmiddag weliswaar mee maar moest daar voorafgaande een het duel wel eerst een handvol pijnstillers voor slikken. Hij heeft last van een bijzonder pijnlijke spierblessure. Vlak voor tijd moest hij zich laten vervangen omdat de pijnstillers waren uitgewerkt. De routinier gaat in de slotfase van de competitie van week tot week bekijken of hij speelt of zich spaart voor de zo belangrijke eindronde.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag