zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieScheveningen en Quick Boys komen niet tot scoren, DVS'33 wint eenvoudig van...

Scheveningen en Quick Boys komen niet tot scoren, DVS’33 wint eenvoudig van Jong Almere City

De titelstrijd in de Derde Divisie zaterdag lijkt met nog vier wedstrijden te gaan beslist. Nummer twee Scheveningen liet zaterdag punten liet liggen bij Quick Boys: 0-0. Koploper Spakenburg kan daardoor uitlopen naar een voorsprong van acht punten. De strijd om de vierde periodetitel blijft wel spannend. DVS’33 deed daarin goede zaken door te winnen van Jong Almere City: 4-1.   

Scheveningen – Quick Boys

In de eerste helft kwamen Quick Boys en Scheveningen beide niet tot grote kansen. Wel begon de thuisploeg uit Katwijk scherper aan het duel, wat resulteerde in mogelijkheden voor Jesse van Nieuwkerk en Yordi Teijsse.

Na de pauze kreeg Brandon Robinson een kans om de score te openen, maar Quick Boys-keeper Jesper Hogedoorn bracht redding. Van Nieuwkerk kopte in de slotfase nog net over voor Quick Boys. Het duel eindigde onbeslist: 0-0.

Scheveningen is bezig aan een uitstekend seizoen en mag al dromen van promotie naar de Tweede Divisie. De Zuid-Hollandse ploeg won een periodetitel en is daarom verzekerd van de nacompetitie. In theorie is het kampioenschap ook nog mogelijk, maar de achterstand op koploper Spakenburg is aanzienlijk. Voor Quick Boys valt er weinig eer meer te behalen dit seizoen, met nog vier duels te gaan.

DVS’33 – Almere City

DVS’33 staat op de ranglijst op ruime achterstand (negen punten) op koploper Spakenburg. De ploeg uit Ermelo doet nog wel mee om het winnen van de vierde periodetitel van dit seizoen. Jong Almere City, dat beslag legde op de eerste periodetitel van het seizoen, is al verzekerd van de nacompetitie voor promotie naar de tweede divisie.

De thuisploeg uit Ermelo was dus gebaat bij een overwinning en begon goed aan het duel. De Gelderse kwam na een half uur spelen op voorsprong via aanvaller Maurice de Ruiter (foto boven links, archief). De voetballer schoof de bal koelbloedig binnen toen hij alleen voor de keeper kwam. Vlak voor rust scoorde DVS’33 opnieuw. Benjamin Roemeon gaf voor op Daniël van Warven, die de bal eenvoudig kon binnen tikken.

Na rust was het opnieuw De Ruiter die scoorde. De speler van de thuisploeg scoorde na een fraaie solo die begon op eigen helft. Daarna probeerde Almere City wat terug te doen. Tarik Evre raakte de paal, ook raakte de uitploeg de lat. Toch was het DVS’33 dat het duel definitief besliste. Roemeon scoorde uit een rebound: 4-0. Khalid Tadmine maakte nog wel de 4-1.

Door de zege loopt de ploeg uit Ermelo drie punten in op Jong FC Volendam. De concurrent uit Noord-Holland blijft aan kop, maar het verschil is nu twee punten (18 om 16). Dat komt doordat Jong Volendam van ODIN’59 verloor.

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD