dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagScheveningen en IJsselmeervogels winnen in slotminuten

Scheveningen en IJsselmeervogels winnen in slotminuten

Scheveningen en IJsselmeervogels hebben in de ultieme slotfase toch weten toe te slaan. Zo staat Scheveningen aan kop met minimale voorsprong op de Rooien en FC Lisse. Ondertussen wordt de periodestrijd steeds boeiender, want DVS’33 heeft een gaatje geslagen.

Drie clubs op een punt

FC Lisse kwam in een rare wedstrijd bij SteDoCo niet tot winst. Een snelle 1-0-achterstand werd na een rode prent rechtgezet door een penalty van Martin van Eeuwijk. Na rust kwam Lisse door slaan van Dompig ook met een man minder te staan, maar maakte Steven Olsthoorn wel de 1-2. Een grote fout van de doelman gaf Maurice van der Wilt vervolgens de kans op 2-2. Bij hekkensluiter Jong Almere City slaagde Scheveningen er lang niet in om te scoren, maar twee minuten voor tijd gleed Resodihardjo toch een teruggekopte bal van El Moussaoui binnen. IJsselmeervogels won ook erg moeizaam. Huizen bood knap weerstand en zelfs met tien man door rood voor Van Loen (natrappen) leek het 0-0 te blijven. In de slotfase maakte Berry Powel toch de 0-1. Zodoende staat Scheveningen eerste, gevolgd op een punt door IJsselmeervogels en Lisse.

Alleen ASWH profiteert

De achtervolgers bewezen zichzelf geen dienst. Rijnsburgse Boys en FC Volendam speelden gelijk. De Uien gaven 1-0 weg door een grote fout in de defensie. ASWH won wel bij ODIN’59 dankzij twee goals van Peter de Lange. Wanneer het extra inhaalduel ook wordt gewonnen zou ASWH op drie punten van de koplopers kunnen komen. VVOG kwam tegen Quick Boys terug tot 2-2 door goals van Sami Merraki, maar een eigen doelpunt in blessuretijd betekende dat ook VVOG niet aansluit.

Periodetitels wordt spannend

Al deze ploegen moeten vrezen om de play-offs te missen. FC Lisse heeft al een periodetitel, Harkemase Boys staat aan kop in de tweede periode en DVS’33 heeft nu de regie in de derde periode. Bij FC Rijnvogels won de ploeg van interim-trainer Willem Leushuis overtuigend met 1-3, mede door twee snelle goals van Frank Heus.  In de strijd tegen degradatie deed naast DVS ook ONS Sneek goede zaken door te winnen bij Capelle. Doelpuntenmaker Yumé Ramos viel alleen wel geblesseerd uit.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD