maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieScheveningen dwingt promotie af na goal diep in blessuretijd

Scheveningen dwingt promotie af na goal diep in blessuretijd

Scheveningen mag zich het per seizoen 2018/2019 Tweede Divisionist noemen. Op Sportpark De Lok sloegen de Schollekoppen de aanval van TEC af. De ploeg van trainer John Blok had het heel de wedstrijd bijzonder lastig en verspeelde in de eerste helft al haar opgebouwde 2-0 voorsprong uit de thuiswedstrijd. Net op het punt dat iedereen al met zijn hoofd bij verlenging leek, sloeg het keihard toe via Leroy Resodihardjo en was de promotie een feit (2-1).

Rog
In het seizoen 2017/2018 hebben we al veel wedstrijden gezien die al lang beslist leken, maar toch nog werden omgekeerd. Er viel vooraf dus nog lang niet te beweren dat TEC al gedegradeerd was na de 2-0 nederlaag van afgelopen woensdag in Scheveningen. De Scheveningers lieten het op Houtrust na om uit te lopen na 3/4-0 en moesten zodoende zaterdagavond vol gas geven om de Tweede Divisie-droom te verwezenlijken. De Schollekoppen konden in ieder geval weer beschikken over Barry Rog. Het kind van de club was woensdag nog geschorst, maar nam vandaag zijn vertrouwde plek op het middenveld weer in.

Rustig begin
In een wedstrijd waar alles goed moet worden gemaakt wordt vaak een hoop spektakel vanaf de eerste minuut verwacht. Hier was dat echter niet het geval. TEC begon rustig en wilde de wedstrijd onder controle hebben voordat de aanval werd gezocht. Het eerste kansje van de wedstrijd was een kopbal van spits Sherwin Grot, maar absoluut niet iets waar je Sven Wolsheimer mee kunt verassen. Net als in de heenwedstrijd speelde TEC met veel lange ballen naar voren. Ook nu was het verdediger Jari de Jong die veel potentieel gevaar kon voorkomen. De Schollekoppen gokten vooral op de counter en waren via Mehmet Aldogan dicht bij de openingstreffer. Gelukkig voor de oranjehemden kon keeper Sebastiaan van der Sman verder gevaar voorkomen. TEC moest, net als woensdag, het spel volledig zelf maken en had moeite met de Scheveningse muur. Eigenlijk was het spelbeeld identiek aan dat van woensdag. De grootste kans was nog voor Serhat Koç die een lange bal vanuit achteruit nét voorlangs kopte.

Tielse treffer
TEC voerde de druk op en dit had succes. Het kwam op voorsprong door Vinnie Vermeer en zo leek de code die de kluis moest kraken gevonden. De goal ontstond na een lange bal op Hofwegen die zijn belager Gio van Ree te snel af was en een voorzet kon geven. Deze voorzet leek voor Wolsheimer, maar de keeper had hem niet klem. Uit de daaropvolgende scrimmage viel de bal voor de voeten van Vinnie Vermeer die vanaf de rand van het strafschopgebied Wolsheimer versloeg met een geplaatste bal in de linkerhoek. 1-0 en de eerste scheurtjes in het hechte Scheveningse collectief werden zichtbaar. Scheveningen bleef achteruit lopen en zag de oranje massa steeds dichterbij komen. De ploeg van John Blok verloor steeds vaker haar duels en er hing een tweede Tielse treffer in de lucht.

Fraaie voorsprong TEC
Die treffer kwam er dan ook en ook nog eens op een fijn moment voor de thuisploeg. Vijf minuten voor rust stuurde Koç Grot weg met een prima steekpass richting het goal van de opgejaagde Scheveningers. De grote spits kreeg de bal perfect op snelheid mee en gebruikte zijn techniek uitstekend om de bal vrij te krijgen. Daarna was het een koud kunstje om de bal met gevoel in de rechterhoek te schuiven: 2-0. Nog voor rust was de uitnederlaag in Scheveningen dus al weer weggepoetst en begon het weer van nul af aan.

Extra geven
Ook in de tweede helft ging TEC weer vol gas van start. De ploeg van Frits van den Berk leek vastbesloten om de wedstrijd zo snel mogelijk in haar voordeel om te zetten. De wilskracht was nu, in tegenstelling tot afgelopen woensdag, wél aanwezig en met steun van de aanwezige fans op De Lok leek TEC net dat beetje extra te kunnen geven. Scheveningen probeerde steeds meer in haar eigen spel te komen, maar kon niet echt een vuist maken. Het speelde de tweede helft in ieder geval richting het goal met de toegestroomde Scheveningen-fans die heel de wedstrijd lang achter hun ploeg bleven staan en fanatiek aanmoedigden. Bijna was het rechtsback Kevin Gomez Nieto die met een volley zijn fans kon laten exploderen van vreugde, maar de poging was recht op keeper Van der Sman en dus een prooi voor de doelman. Even later was er wéér een redding nodig om Scheveningen van scoren te houden. Levi Schwiebbe stuurde spits Brandon Robinson weg en deze loste een schot dat richting de kruising leek te gaan. Van der Sman redde echter uitstekend en had zo het grootste Scheveningse gevaar onschadelijk gemaakt. De Schollekoppen kropen steeds meer uit hun schulp en creëerden in deze fase van de wedstrijd dan de thuisploeg.

Wolsheimer
De eindfase brak aan en met de gelijke stand nog op het bord werd het nu de vraag of het resultaat moest worden behouden of uitgebreid. TEC leek voor het tweede te gaan. Tien minuten voor tijd dook Wimilio Vink gevaarlijk op in het strafschopgebied en legde keurig af op Matthijs van Gessel. De linkermiddenvelder loste een hard schot maar keeper Wolsheimer redde uitstekend. De keeper met de knot was sowieso de sterkste man aan de zijde van de club uit de hofstad met een paar essentiële reddingen in de slotfase.

Geen treffer
Vlak voor tijd leek de wedstrijd beslist in Tiels voordeel. Uit een corner ontstond een situatie “bal wél/niet over de lijn”. De bal van Grot leek van achter de doellijn, via de lat, weer in het veld te worden gewerkt door Van Ree, maar scheidsrechter Nagtegaal besloot gedecideerd dat er geen sprake was van een doelpunt. Dit tot ongenoegen van de Tielenaren en haar fans. Scheveningen kroop door het oog van de naald en na dit overleefd te hebben kwam de verlenging wel héél dichtbij.

Resodihardjo
Ze hebben in Den Haag natuurlijk een reputatie om in de laatste fase van de wedstrijd te scoren (het Haags kwartiertje) en zo geschiedde het ook vandaag. Diep in blessure tijd trokken de Schollekoppen nog één keer naar voren en was het uitgerekend Leroy Resodihardjo die bij de eerste paal een panklare voorzet van Levi Schwiebbe binnen schoot. Een ongekende vreugde explosie volgde, want dit was de treffer die nodig was om te promoveren. TEC zat kapot en toen ging het nog helemaal mis voor de thuisploeg. Er ontstonden grote ruimtes en daar profiteerde Scheveningen van. Het leek zelfs nog 2-2 te worden toen Aldogan 1-op-1 voor de keeper werd gezet en deze passeerde, maar Van der Sman trok aan de noodrem. Gevolg: rode kaart voor de doelman en een penalty voor Scheveningen. Levi Schwiebbe benutte de penalty echter niet, want invalkeeper Luuk Teurlinx redde knap. Het zou de feestvreuge echter niet in de weg staan want na dit moment was het vrijwel meteen afgelopen en was de degradatie van TEC een feit. Terwijl de spelers van TEC afdropen vierden de spelers van de toekomstige Tweede Divisionist een groot feest op het veld met haar fans.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD