dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsScheveningenScheveningen de meeste kansen, TEC de belangrijke winstpunten

Scheveningen de meeste kansen, TEC de belangrijke winstpunten

John Blok was na afloop van het belangrijke thuistreffen van zijn Scheveningen tegen het Tielse TEC geen tevreden trainer. Hij zag zijn elftal in de beginfase van deze wedstrijd vergeten de wedstrijd te beslissen door een aantal kansen onbenut te laten, al moet daarbij wel direct gezegd worden dat doelman Mathijs Swaneveld van TEC deze middag op Houtrust in een puike vorm verkeerde met een aantal knappe reddingen.

We vergeten de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen

“ In het eerste kwartier hadden we al drie dotten van kansen waarvan er niet een benut werd. Als dat wel gebeurt kunnen we de wedstrijd al in een vroeg stadium op slot gooien. We geven in de eerste helft weinig weg en dan valt dat doelpunt in de 43e minuut natuurlijk ook niet echt op een goed moment”.
En inderdaad vielen er een handvol kansen te noteren in het eerste kwartier. Schoten van Tyrone Owusu en Tim Peters troffen geen doel terwijl Guido van Rijn ook nog een keer de bal van de doellijn moest halen bij de Tielse ploeg. En ondertussen deed TEC weinig, maar kwam wel vlak voor rust op voorsprong. Het was Junior Ebobo die voor de tweede achtereenvolgende week trefzeker was. Vorige week in eigen huis tekende hij voor de gelijkmaker(1-1) tegen Jong Sparta en nu liet hij de oranje witten gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de thee bleef het tempo laag hetgeen een kolfje naar de hand was van de TEC-defensie Aanvallend vielen er over en weer wel enkele kansjes te noteren maar groots was het allemaal niet.

John Blok: “ Ik had ze gezegd geduldig te zijn, maar het tempo was inderdaad veel te laag deze middag. Maar ook in deze tweede 45 minuten kregen we enkele kansjes om de zaak gelijk te trekken, hetgeen we verzuimden”.

Toen Tim Peeters(geblesseerd) en Lex Immers(niet helemaal okselfris) naar de kant moesten werd het er niet beter op. Helemaal niet toen Ebobo in de 75e minuut wel heel gemakkelijk een penalty kreeg van arbiter Jensch welke door Gino Bosz benut werd.
TEC leek probleemloos op de volle winst af te stevenen tot vijf minuten voor tijd Jensch Scheveningen met een eveneens dubieuze penalty  de kans bood om terug te komen in de wedstrijd. Invaller Freek van Eijk was de man die de aansluitingstreffer voor zijn rekening naam.
Werd het daarna nog paniek bij TEC?
Hans van der Haar:
“Nee hoor, ik maakte me na die 2-0 geen zorgen meer behalve bij die vrije trap die wij vlak voor tijd weggaven. Dat was onnodig en dat bracht ons even uit evenwicht. Gelukkig zonder gevolgen”.

Hans van der Haar:
Tegen nipt verliezen en gelijke spelen is slechts medicijn: winnen!

Dat het laatste fluitsignaal werd begroet al was zojuist het kampioenschap behaald was   begrijpelijk. Al sinds 31 oktober 2021 had TEC in kompetitieverband niet meer gewonnen en uitgerekend in dit belangrijke treffen gingen de drie punten mee naar Tiel.
“Ja dat is lekker” aldus van der Haar na afloop. Hij wilde de overwinning niet op het conto schrijven van een of twee spelers maar vond het een collectieve overwinning.

“We hebben er met z’n allen alles voor gedaan, alles voor gegeven en optimaal geknokt. We hebben er lang op moeten wachten maar het is ons dan eindelijk gelukt. Tegen nipt verliezen en gelijkspelen is slechts een medicijn: winnen”.

“Met deze overwinning kunnen we wat ruimer adem halen alhoewel de komende week erg belangrijk is voor ons met dinsdag een uitwedstrijd tegen Rijnburgse Boys(in Rijnsburg) op het programma en zaterdag het belangrijke thuistreffen tegen Kozakken Boys. Deze 3 punten gaan in ieder geval mee naar Tiel”.

Hopelijk niet nog meer blessures….

John Blok hoopt dat hij in de komende weken niet met nog meer blessures geconfronteerd gaat worden want zo’n brede selectie heeft hij nu ook weer niet.
“  Met dat zware wedstrijdprogramma, met veel doordeweekse wedstrijden, krijgen geblesseerde spelers amper de tijd om te herstellen en dat doet zich voelen bij een kleine selectie. Maar goed we hebben er mee te doen dus we maken er het beste van. Om te beginnen komende dinsdag tegen Katwijk”.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD