dinsdag, september 27, 2022
HomeOpinie Schertsvertoning dreigt bij FC Lienden - Achilles '29

[OPINIE] Schertsvertoning dreigt bij FC Lienden – Achilles ’29

De Tweede Divisie lijkt komende zaterdag een nieuwe dimensie te gaan geven aan de competitievervalsing die de competitie al verschillende keren teisterde.

Na de omstreden afwijkende regels voor beloftenteams en ‘amateurclubs’, het ontbreken van eigen selecties voor Jong-teams en het circus rond licentie-voorwaarden kan komende zaterdag wel eens een nieuw dieptepunt worden bijgeschreven als Achilles ’29 ‘gewoon’ wil gaan voetballen tegen FC Lienden.

Schone schijn
Waar de voorgelogen en bedrogen selectiespelers helemaal klaar zijn met het wanbeleid van de Groesbeekse club en geen minuut meer voor de club willen spelen, speelt de clubleiding nog een hoofdstukje schone schijn.

Want terwijl de KNVB opnieuw geen daadkracht durft te tonen door na het faillissement een einde te maken aan de schertsvertoning die Achilles ’29 heet door de club uit de competitie te nemen, dreigt komende zaterdag een parodie op een eerlijk competitieverloop.

Campingelftal
Begin deze week werd nog door spelers van de club nog aangenomen en gesteld dat de wedstrijd tegen FC Lienden niet door zou gaan, maar Achilles ’29 wil ‘gewoon’ aantreden. ,,We hebben vijfhonderd voetballende leden”, stelt bestuurslid Elrie Bakker-Derks op het platform van de tweede divisie. Of te wel: Achilles ’29 gaat aantreden met een veredeld campingelftal of jeugdteam. Op de vraag wie er zaterdag in actie gaan komen, blijft het enige bestuurslid het antwoord schuldig. Ook wie de coaching zal doen, blijft ongewis.

FC List en Bedrog
Mocht bovenstaand scenario inderdaad aanstaande zijn, dan is een uitslag van 17-0 of meer niet uit te sluiten. Niets meer of minder dan pure competitievervalsing, aangezien FC Lienden en HHC Hardenberg, dat volgende week tegen Achilles speelt, ontegenzeggelijk en onbedoeld een groot voordeel heeft bij het feit dat na de winterstop nog twee keer tegen de Groesbeekers speelt, waar andere clubs nog één keer aantreden tegen FC List en Bedrog.

Licentie-voorwaarde
Want wat als FC Lienden zich op de slotronde van de Tweede Divisie zich maar net zou handhaven en play-offs zou mislopen? Het zou Neerlands hoogste semi-profcompetitie recht onder de ogen van de KNVB net zo oneerlijk maken als divisies in pak ‘m beet Roemenië, Cyprus of het Midden-Oosten. Het is de hoogste tijd dat de KNVB eens regie neemt en ingrijpt. Een stabiel, gezond en transparant financieel beleid, dat zou de allereerste licentie-voorwaarde moeten zijn voor deelname aan de Tweede of Derde Divisie.

Jelmer Geerds
Hoofdredacteur Voetbal247.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS