Volg ons
Mark-Schenning-UNA

Tweede Divisie

Schenning verlaat UNA: ‘Wil hogerop’

Schenning verlaat UNA: ‘Wil hogerop’

Mark Schenning vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer van UNA: “We hebben veel bereikt met UNA, maar uiteindelijk liggen mijn ambities hoger”, verklaart de coach tegenover TweedeDivisie.org. Sinds 2012 is hij trainer van de club uit de Tweede Divisie.

UNA aan plafond, Schenning niet

Schenning heeft bij de club uit Veldhoven donderdagavond zijn beslissing kenbaar gemaakt. “Daar reageerde men begripvol op. We hebben immers vier mooie jaren gekend, met promotie en twee keer een tweede plaats. Maar ik heb niet voor niets mijn diploma Coach Betaald Voetbal gehaald. In mijn ogen zit UNA aan haar plafond, maar mijn ambities reiken hoger. Uiteindelijk zou ik graag hoofdtrainer in het betaald voetbal willen worden.”

De inwoner van Hilvarenbeek heeft naar eigen zeggen nog geen contacten met geïnteresseerde clubs: “Waar ik me op richt? Dat kunnen verschillende functies zijn. Ik sta open voor een mooie Tweede Divisie club of wellicht in de Jupiler League? Assistent in het betaald voetbal? Ook zeker een optie. Wat dat betreft heeft Dogan Corneille wel een mooie combinatie: hoofdtrainer van vv Noordwijk en assistent bij Willem II. Zo’n combinatie zou mij ook zeker wat lijken, omdat je je als trainer dan sterk blijft doorontwikkelen.”

Redelijk tevreden over competitiestart

Schenning kijkt redelijk tevreden terug op de start van de competitie: “We hebben een paar uitschieters naar boven en naar beneden gehad. We wonnen met geluk van Excelsior Maassluis, terwijl we tegen AFC pas laat de gelijkmaker moeten slikken.” Die prestaties resulteren in een voorlopige dertiende plaats op de ranglijst van de Tweede Divisie. Uit de eerste elf wedstrijden werden twaalf punten gescoord.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie