Volg ons
Mark-Schenning-UNA

Tweede Divisie

Schenning: “Het is een zware bevalling geweest”

Schenning: “Het is een zware bevalling geweest”

Mark Schenning heeft deze week vooral opgelucht adem gehaald. De trainer haalde zijn diploma Coach Betaald Voetbal, om een paar dagen later het ticket voor de Tweede Divisie met UNA te pakken. Dat ging niet zonder slag of stoot, want pas in een beslissingsduel werd HSC’21 verslagen.

Hakt er wel in

Daarmee werd een toch zeer moeizaam half jaar afgesloten. UNA ging met een goede uitgangspositie de winterstop in, maar het was daarna vooral kwakkelen. Uiteindelijk viel alles dus op zijn plaats terecht. “Het is een zware bevalling geweest”, geeft Schenning toe in Voetbal International. “Voor mijzelf ook. Tot het laatst meestrijden om die plek én de cursus volgen; het hakt er wel in.”

Nog een jaartje UNA

Zo gaat de trainer toch de Tweede Divisie in met UNA. “Het zou zuur zijn geweest als we na twee tweede plaatsen nu niets zouden hebben. HSC’21 wilde een jaartje genieten in de Tweede Divisie en dan maar zien. Zo staat UNA er niet in. Handhaving zal iedereen als doelstelling formuleren, maar we willen kijken wat er méér kan. UNA is geen club die gekke dingen doet, maar we zijn nu wellicht aantrekkelijk voor afvallers van FC Eindhoven en Helmond Sport.” Schenning denkt zelf al vooruit. “Ik heb mijn papiertje niet voor niets gehaald. Nog een jaartje UNA en dan wil ik verder kijken.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie