zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieSchenk: GAE voetbalt niet goed

Schenk: GAE voetbalt niet goed

Het gaat allerminst lekker met Go Ahead Eagles in de Jupiler League tot nu toe. De ploeg van trainer Leon Vlemmings staat momenteel zeventiende met slechts vier punten uit zes wedstrijden. Xandro Schenk is zich ervan bewust.

“Ik heb de afgelopen jaren het nodige meegemaakt bij Go Ahead. Feit is dat we niet goed voetballen, maar wij staan als team achter speelwijze én trainer”, zo steunt de verdediger zijn oefenmeester. Een reden voor het matige voetbal heeft Schenk niet direct. “De wedstrijd in Emmen was niet goed. We kwamen totaal niet aan voetballen toe en dat is onbegrijpelijk. We hebben betere spelers dan Helmond Sport, Volendam en Emmen. Toch hebben we geen van die clubs verslagen. Simpelweg omdat het voetbal onder de maat is. We creëren weinig tot geen kansen. Er moet snel verbetering in komen”, zo zegt hij tegen De Stentor.

Onvrede

De 24-jarige Schenk, die ooit onder contract stond bij Ajax, begrijpt dat er kritiek is. “Ik snap de onvrede wel. Ook wij zijn niet gelukkig hoe het nu gaat. Alleen staan de beste stuurlui altijd aan wal. Op sociale media lees ik van alles over ons”, zo zegt de speler. “Het is zó gemakkelijk scoren allemaal. Vorige week zag ik weer dat we niet hard genoeg zouden trainen… Nou geloof me, ik heb hier bij Go Ahead Eagles nu een stuk of zes, zeven trainers meegemaakt en onder Leon Vlemmings trainen we intensiever dan ooit. Ik word een beetje gek van alles wat er op internet wordt geroepen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD