Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Schalkwijk (G.O.E.S.) na stunt in Friesland : ‘Ik hoop dat wij het thuispubliek ook eens kunnen vermaken’

Schalkwijk (G.O.E.S.) na stunt in Friesland : ‘Ik hoop dat wij het thuispubliek ook eens kunnen vermaken’

Steve Schalkwijk maakte zaterdagmiddag een uitstekende indruk bij G.O.E.S. dat een verrassende zege wist te boeken in Friesland tegen Harkemase Boys (2-3). De aanvaller, die genoot van de getoonde strijdlust van zijn team, heeft het naar zijn zeggen uitstekend naar zijn zin bij zijn huidige club, maar hoopt in de nabije toekomst een stap omhoog te zetten.

Baas op het veld
De Zeeuwse formatie stond zaterdag tegenover het veel hoger geplaatste Harkemase Boys en kwam vrij snel op een achterstand van twee doelpunten. G.O.E.S. wist zich vervolgens goed te herstellen. ,, Als ik nu kijk was het echt een leuke wedstrijd vol met strijd. De krachtsverschillen lag hem voornamelijk in het fysieke gedeelte. Harkemase Boys heeft toch wat meer grote fysiek sterke mannen in het veld staan en wij minder. Wij hebben echt gevochten voor iedere meter. In de eerste twintig minuten waren wij niet scherp genoeg en op dit niveau straft men dat genadeloos af. Ondanks de achterstand veranderde er eigenlijk niets. Wij bleven ons aan het plan houden en staken net zoveel energie in ons spel als voor de tegentreffers. Uiteindelijk werd dit beloond met een overwinning. De laatste zeventig minuten waren wij over het algemeen de baas op het veld. De verdediging stond als een huis, de middenvelders maakten vuile meters en de aanvallers deden daar ook aan mee”, aldus Schalkwijk tegenover Voetbal247.

Zeer sterke indruk
De aanvaller was tegen Harkemase Boys een van de uitblinkers aan de zijde van G.O.E.S. Schalkwijk bleef negentig minuten lang hard werken en maakte het de defensie van de tegenstander uitermate lastig. Ondanks deze prestatie bleef hij zeer bescheiden. ,,We trainen de laatste tijd goed en scherp, daardoor ben ik actief aanwezig en doe ik wat er van mij gevraagd wordt. Hard werken, goals maken, in beweging zijn en voor elk duel willen gaan. Naast het voetbal train ik ook nog in een sportschool, dit om mij sterker en sneller te maken dan mijn tegenstander. Daarbij komt ook het plezier om de hoek kijken, als dat niet aanwezig zou zijn zou het moeilijk zijn om te voetballen.”

Weg naar boven
G.O.E.S. lijkt de weg naar boven te hebben gevonden, twee wedstrijden waarin het zeker niet als favoriet gezien werd wist men winnend af te sluiten. De vraag is dan natuurlijk waardoor het team nu wel de punten weet te pakken. ,,Dat is moeilijk om aan te geven. We hebben altijd een bepaald tactisch plan gehad en daar hebben wij ons steeds aan gehouden. Het pakte alleen niet altijd goed uit. Dat wij uit zo goed presteren kan aan de manier van spelen liggen, maar misschien ook wel aan de trainer. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar één ding is zeker en dat is dat wij deze lijn voort moeten zetten. Ik ben er van overtuigd dat dit kan want wij hebben genoeg goede voetballers.”

Uitwedstrijden
De Zeeuwse formatie won dit seizoen vier competitiewedstrijden. Dit waren allemaal wedstrijden op vreemde bodem. Waarom G.O.E.S. uit betere resultaten weet te behalen dan in eigen huis blijft een vraagteken.,,Ik heb daar geen echte verklaring voor. Ik hoor soms jongens uit het team zeggen dat men graag op kunstgras speelt. Ik begrijp dat niet echt omdat ik zelf echt het liefste op echt gras speel, zoals wij ook hebben op ons eigen veld. Ik hoop dat wij het thuispubliek ook eens kunnen vermaken met een leuke pot voetbal met daarbij een overwinning.”

Sportieve toekomst
Schalkwijk werd al eens in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Hoek. De aanvaller heeft het naar zijn zin bij G.O.E.S. maar hoopt in de toekomst op een ploeg die op een hoger niveau mag acteren.  ,,Ik wil het beste uit mezelf halen, of dat bij Goes bij Hoek of een andere club in Nederland is niet het belangrijkste. Het is een droom om voor een club uit het betaalde voetbal te kunnen spelen of uit e Tweede Divisie. Dit zal een droom zijn die iedere voetballer heeft. Ik heb vorig jaar een gesprek gehad met Hoek, maar voor de rest heb ik daar niets meer over gehoord. Ik voetbal nu bij G.O.E.S. en heb daar plezier in, maar als er een andere club zou komen kan praten altijd”, besluit Schalkwijk zijn verhaal.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag