zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSchalkwijk (G.O.E.S) beslissend in Zeeuwse derby: ‘Niets is mooier dan voor zoveel...

Schalkwijk (G.O.E.S) beslissend in Zeeuwse derby: ‘Niets is mooier dan voor zoveel mensen voetballen’

G.O.E.S. wist vrijdagavond de derby van Zeeland winnend af te sluiten tegen Hoek (2-0). Steve Schalkwijk was verantwoordelijk voor de openingstreffer en hij genoot naar zijn zeggen volop van de entourage rondom het veld.

Mooie wedstrijd
,,Het was een leuke, maar vooral mooie wedstrijd waar vrienden tegen elkaar speelden die even negentig minuten ‘vijanden’ waren. Het is een mooi affiche voor het Zeeuwse voetbal. Er waren ongeveer 1800 mensen aanwezig en er is niks mooiers dan voor zo veel mensen te mogen voetballen”, aldus Schalkwijk tegenover Voetbal247.

Overwinning
De aanvaller was van mening dat G.O.E.S. terecht met de zege aan de haal ging tegen de ‘grotere’ provinciegenoot. ,,Hoek was het eerste half uur sterker, men had meer balbezit en wist hoog druk te zetten. Ik vond ze persoonlijk echter niet heel gevaarlijk, daar bedoel ik mee dat ze het niet goed af wisten te maken. Wij waren effectiever. Hoek leed één keer balverlies op het middenveld waar de penalty uit kwam. De discussie over al dan niet rood vond ik wat vreemd bij het geven van de strafschop omdat ons een scoringskans ontnomen werd. In de tweede helft probeerde Hoek nog wel druk te zetten, maar wij wisten onszelf er onderuit te voetballen. Toen snel de 2-0 viel was het eigenlijk wel einde verhaal, wij wisten de wedstrijd dood te maken.”

De derby leeft
In Zeeland was enorm veel aandacht voor de derby tussen de twee grootste voetbalclubs van deze provincie. Een verschil is er zeker tussen deze verenigingen. ,,De derby leeft enorm in Zeeland. Hoek is de ‘grote’ club met de betere financiële mogelijkheden en de grotere spelers. G.O.E.S. is wat bescheidener, veel kleiner budget en op papier mindere kwaliteit van spelers. G.O.E.S. is echter wel een echte eenheid, wij strijden voor iedere meter. Als G.O.E.S. zijnde wil je dan ook van Hoek winnen. Dat is gelukt en daar zal men nog lang over praten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD