donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieSC Heerenveen wint eindelijk weer en drukt Heracles in de problemen

SC Heerenveen wint eindelijk weer en drukt Heracles in de problemen

SC Heerenveen heeft vrijdagavond met 2-0 weten te winnen van Heracles Almelo. De beide clubs stonden voorafgaand aan het duel slechts vijf punten boven de gevarenzone, maar daar heeft Heerenveen voorlopig afstand van genomen. Voor Heracles Almelo nemen de zorgen daarentegen toe. 

Op aanvallend gebied was het een saaie wedstrijd. SC Heerenveen had erg veel moeite met de defensie van de bezoekers, maar halverwege de tweede helft bracht Amin Sarr daar verandering in. Hij maakte zijn eerste goal voor de Friezen en dat leidde tot een uitzinnige vreugde in het Abe Lenstra Stadion.

Het is de eerste overwinning voor SC Heerenveen in dit jaargang, tot op heden speelde de club uit Friesland enkel tweemaal gelijk en verloor het de rest van de duels. De laatste zege hiervoor dateerde van 19 december 2021 tegen streekgenoot SC Cambuur.

Wel slecht nieuws voor Heerenveen dat Joost van Aken mogelijk weer een langere tijd moet missen. De verdediger was net terug van een blessure, maar raakte weer geblesseerd tijdens het meevieren van de 1-0. Hij maakte een sprongetje van vreugde en bij terugkomt op aarde schoot het erin, hij werd vervangen door Ibrahim Dresevic.

Vlak voor tijd maakte SC Heerenveen aan alle onzekerheid een einde. Nick Bakker stond na een doorgeschoten vrije trap vrij bij de tweede paal en tekende de 2-0 aan. Na lang wachten op bevestiging van de VAR kon het Abe Lenstra Stadion voor de derde keer die avond juichten: de goal werd goedgekeurd.

Heracles Almelo moet zich nu echt zorgen gaan maken. De club uit Twente staat met nog zeven wedstrijden te spelen nog altijd maar vijf punten boven de streep en heeft nog een zwaar programma voor de boeg. Daarnaast komt de rest van de ploegen allemaal nog in actie deze speelronde.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]