Volg ons

Eerste Divisie

SC Cambuur wint in Maastricht van tiental MVV

SC Cambuur wint in Maastricht van tiental MVV

SC Cambuur heeft het voetbaljaar 2018 op een goede wijze af weten te sluiten in Maastricht. De ploeg uit Leeuwarden won de uitwedstrijd tegen MVV (1-2) dat geruime tijd moest spelen met één man minder. Het duel werd enige tijd stilgelegd door de arbiter vanwege spreekkoren van het thuispubliek. 

Genieten
In de beginfase van het duel was er voldoende te genieten voor het publiek in Maastricht dat later een negatieve rol speelde in het treffen tussen MVV en SC Cambuur. In de tweede minuut kwam de thuisploeg bijna aan de leiding, maar het zag de inzet van Dimitri Lavalée op de lat terechtkomen. In de daaropvolgende counter had Issa Kallon de 0-1 op zijn schoen, maar doelman Luuk Koopmans wist reddend op te treden. In het vervolg van de eerste helft waren er nog wel wat mogelijkheden. De twee ploegen moesten de kleedkamers echter opzoeken met een stand van 0-0 op het scorebord.

Rode kaart en spreekkoren
In het begin van de tweede helft kreeg Kallon een lichte duw van Xavier Mbuyamba in het strafschopgebied van de tegenstander. De scheidsrechter wees daarop naar de penaltystip en stuurde de speler van MVV met een rode kaart van het veld. De toegekende strafschop werd benut door Robin Maulun (0-1). Vervolgens werd de arbiter het mikpunt van de spreekkoren van het thuispubliek. Tussen de bedrijven door zorgde Tyrone Conraad in de 52ste minuut voor de 0-2. De stadionspeaker riep herhaaldelijk om dat de supporters moesten stoppen met de spreekkoren, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Na een klein uur spelen werd het duel daarom stilgelegd door de scheidsrechter.

Gestaakt
Tien minuten nadat het duel stil had gelegen werd deze hervat. De supporters lieten nog wel van zich horen, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Joeri Schroijen bracht de spanning terug in de wedstrijd met zijn treffer (1-2). Dit bleek niet voldoende te zijn om het SC Cambuur nog echt moeilijk te maken.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie