maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenSC Cambuur versterkt defensie met Mbende, Rossi blijft langer in Leeuwarden

SC Cambuur versterkt defensie met Mbende, Rossi blijft langer in Leeuwarden

Emannuel Mbende maakt komend seizoen zijn debuut op de Nederlandse voetbalvelden. De in Kameroen geboren verdediger maakt de overstap van het Duitse Chemnitzer FC naar SC Cambuur waar hij een contract voor één seizoen ondertekende. De club uit Leeuwarden verlengde ook de samenwerking met Karim Rossi, meldt de vereniging op de officiële website.

Dortmund
De 22-jarige centrale verdediger is tevens in bezit van de Duitse nationaliteit. Hij maakt transfervrij de overstap vanuit Duitsland naar Leeuwarden. In het verleden doorliep hij de jeugdopleiding van Borussia Dortmund. Technisch manager Foeke Booy gaf op de website van de club tekst en uitleg over het aantrekken van de nieuwe aanwinst. ,,Hij is hier op stage geweest en heeft toen een zeer goede indruk achtergelaten. Bij Dortmund heeft hij een gedegen opleiding gehad en met zijn fysieke kracht en winnaarsmentaliteit is hij een waardevolle toevoeging voor onze achterste linie.”

Blessureleed
Rossi kampte het voorgaande seizoen met blessureleed. Hij speelde slechts vijf wedstrijden voor SC Cambuur waarin hij twee keer het net van de tegenstander wist te vinden. De aanvaller ondertekende een contract voor één seizoen. In de overeenkomst werd een eenzijdige optie voor de club geplaatst voor één seizoen extra.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD