maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieSC Cambuur verder in nacompetitie na uitzege op Almere City

SC Cambuur verder in nacompetitie na uitzege op Almere City

SC Cambuur mag blijven dromen van een ticket voorde Eredivisie. De ploeg uit Leeuwarden won dinsdagavond de uitwedstrijd tegen Almere City (1-2) na de eerdere puntendeling in Leeuwarden. De winnende formatie werd in het zadel geholpen door twee fouten van de doelman van Almere City, Agil Etemadi. 

Fouten
SC Cambuur kwam na zestien minuten aan de leiding in Almere. Een voorzet van Van Wermeskerken leek een prooi te worden voor doelman Agil Etemadi, maar de sluitpost van de thuisploeg botste tegen een eigen speler aan en liet de bal los. Dit buitenkansje werd vervolgens verzilverd door Robertha (0-1). Drie minuten later was het weer raak. Etemadi kwam zijn doel uit en wilde de bal stompen, hij miste echter de bal en zag deze via een eigen speler, Anwar Bensabouh, in het doel verdwijnen (0-2). Deze treffer bleek later ook de laatste te zijn van de eerste vijfenveertig minuten waardoor SC Cambuur met een riante voorsprong de kleedkamer op kon zoeken.

Aansluitingstreffer
Na vijf minuten spelen in de tweede helft kwam Almere City weer terug in de wedstrijd. Meijer gaf de bal voor en Vossebelt tikte de bal van dichtbij binnen (1-2). De thuisploeg wist in het vervolg van de wedstrijd de achterstand niet meer weg te werken waardoor SC Cambuur er met de winst en het ticket voor de halve finale vandoor ging. SC Cambuur stuit nu waarschijnlijk in de halve finale op De Graafschap. Saillant detail is daarbij dat de huidige trainer van de club uit de Eredivisie, Henk de Jong, komend seizoen werkzaam is in Leeuwarden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD