dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenSC Cambuur strikt middenvelder Calor van Vitesse en neemt afscheid van Barto

SC Cambuur strikt middenvelder Calor van Vitesse en neemt afscheid van Barto

SC Cambuur is drukdoende om de selectie voor komend seizoen vorm te geven. De club uit Leeuwarden bereikte een akkoord met Vitesse-middenvelder Julian Calor en nam afscheid van Martijn Barto die zeven seizoenen het shirt van de club droeg.

Aanwinst
Calor (21) maakte in 2016 de overstap van Brabant United (samenwerking tussen Willem II en RKC) de overstap naar Vitesse. Ruim één jaar geleden maakte hij zijn debuut in dienst van de Arnhemse formatie in de Eredivisie, dit in een uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Clubman
De 33-jarige Barto moet na zeven seizoenen vertrekken bij SC Cambuur. De in Spijkenisse geboren aanvaller speelde 238 wedstrijden voor de club en wist daarin 64 keer het net van de tegenstander te vinden. Technisch manager Foeke Booy gaf op de officiële website tekst en uitleg op het vertrek van de routinier.  ,,Geen gemakkelijk besluit. Martijn is een echte clubman en ondertussen haast een icoon van SC Cambuur. Bovendien is het ook nog eens een zeer prettig mens en is hij wat arbeidsethos betreft een voorbeeld voor velen. Uiteraard zal er nog een passend afscheid volgen op de middenstip.”

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD