vrijdag, februari 3, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenSC Cambuur neemt koppositie over van Go Ahead, FC Twente wint in...

SC Cambuur neemt koppositie over van Go Ahead, FC Twente wint in Dordrecht

SC Cambuur is de nieuwe koploper van de Eerste Divisie. De ploeg wist het thuisduel met Telstar winnend af te sluiten (2-0) en zag concurrent Go Ahead Eagles de uitwedstrijd tegen Jong AZ verliezen (3-2). FC Twente won in en tegen Dordrecht (0-2) en FC Volendam deelde de punten met TOP Oss (0-0).

SC Cambuur – Telstar
In de 21ste minuut was het raak en dan in het voordeel van de club uit Leeuwarden. Na een vermeende overtreding op Justin Mathieu liet de scheidsrechter doorspelen. Vervolgens kwam op aangeven van Schindler Van Kippersluis in balbezit en hij schoot keurig raak (1-0). Een kwartier voor tijd bepaalde Matthieu de eindstand op 2-0. In de 89ste minuut moest Telstar verder met één man minder. Van Heertum kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest dus vertrekken.

FC Dordrecht – FC Twente
De gasten kwamen na negentien minuten spelen op 0-1 door Peet Beijen. Een vrije trap van Aitor werd door hem binnen geschoven (0-1).  Na iets meer dan een half uur spelen wist FC Twente de voorsprong te verdubbelen. Inleiding was wederom een vrije trap van Aitor, maar nu was het Stankov die zijn eigen doelman passeerde (0-2). In de tweede helft wist geen van beiden ploegen nog het net van de tegenstander te vinden.

Jong AZ – Go Ahead Eagles
De ploeg uit Alkmaar kwam na zes minuten spelen op voorsprong tegen Go Ahead Eagles. Een overtreding van Gino Bosz leverde een strafschop op voor het beloftenteam, het buitenkansje werd benut door Ferdy Druijf (1-0). In de 22ste minuut wist Veldmate de bal binnen te houden waarna vervolgens Verheydt van dichtbij de 1-1 binnen frommelde. Nog voor de pauze wist Jong AZ orde op zaken stellen. Dit deed men wederom vanaf de strafschopstip en Druijff verdween weer op het wedstrijdformulier als doelpuntenmaker (2-1). In de 52ste minuut Kon Jamie Jacobs de bal vrij inkoppen en Jong AZ een grotere voorsprong schenken (3-1).  Niet veel later bracht Richard van der Venne de achterstand terug naar 3-2, maar verder kwam men niet.

FC Volendam – TOP Oss
In  Volendam wist geen van de twee ploegen de doelman van de tegenstander te passeren. Na iets meer dan negentig minuten stond er 0-0 op het scorebord.

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD