Volg ons

Eerste Divisie

SC Cambuur en PEC Zwolle bereiken akkoord over transfer van doelman Mous

SC Cambuur en PEC Zwolle bereiken akkoord over transfer van doelman Mous

Xavier Mous zal komend seizoen definitief deel uitmaken van de selectie van PEC Zwolle. De doelverdediger komt over van SC Cambuur. De transfer hing al langer in de lucht, maar maandag maakte de club uit Leeuwarden het vertrek van de sluitpost wereldkundig via Twitter.

Concurrentie
De 23-jarige doelverdediger plaatste zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen waarin tevens een optie werd opgenomen voor één jaar extra. Mous was al eerder tot een akkoord gekomen met zijn nieuwe werkgever, maar de onderhandelingen tussen de twee verenigingen had meer tijd nodig. Eerder wist PEC Zwolle ook al doelman Michael Zetterer aan zich te binden, hij kwam op huurbasis over van Werder Bremen.

Dubbel gevoel
Foeke Booy, technisch manager van SC Cambuur, liet op de officiële Twitter-pagina van de club zijn mening horen ten aanzien van het vertrek van de eerste keeper van de club. ,,Het gevoel is enorm dubbel. We verliezen met de overgang van Xavier natuurlijk een geweldige doelman, die we graag langer bij ons onder de lat hadden zien staan. Aan de andere kant is het een mooie en gegunde stap voor hem en laten we als SC Cambuur nog maar eens zien dat we spelers beter maken en afleveren op een hoger niveau.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie