Volg ons

Cambuur Leeuwarden

SC Cambuur boekt wederom een zege na de winterstop

SC Cambuur boekt wederom een zege na de winterstop

SC Cambuur wist na de fraaie zege van vrijdag op De Graafschap (3-2) ook maandagavond drie punten te pakken. In Alkmaar was de ploeg uit Leeuwarden te sterk voor het beloftenteam van AZ (0-1). 

Weinig genieten
De uitspelende formatie kreeg op het trainingscomplex van AZ de eerste mogelijkheid om op voorsprong te komen. Aanvaller Nigel Robertha, die tegen De Graafschap goed was voor twee treffers, kon nu echter net niet bij de bal waardoor hij deze niet achter de doelman van Jong AZ kon tikken. In de eerste vijfenveertig minuten viel er weinig te genieten waarbij de hevige regenval ook niet echt uitnodigend was voor de aanwezige supporters. De ploegen mochten dan ook de kleedkamers opzoeken met de stand van 0-0 op het scorebord.

Houtkoop
Na de pauze was Koreniuk dichtbij het openen van de score, maar hij miste het doel. In de 56ste minuut was het vervolgens wel raak, maar dan voor de bezoekers. Na een fout in de defensie van Jong AZ kon Xander Houtkoop de bal achter doelman Olij schieten (0-1). In de slotfase werd een treffer van Robertha nog afgekeurd vanwege buitenspel en kreeg Jong AZ nog enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het slaagde daar niet meer in waardoor SC Cambuur het veld met de drie punten kon verlaten.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Cambuur Leeuwarden