dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsSandor van der Heide vertrekt per direct bij IJsselmeervogels

Sandor van der Heide vertrekt per direct bij IJsselmeervogels

IJsselmeervogels moet per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Sandor van der Heide vertrekt met onmiddellijke ingang bij de Rooien. De Friese coach kan zijn werkzaamheden bij de Tweede Divisionist uit het vissersdorp niet langer combineren met zijn rol als assistent-trainer bij De Graafschap.

Contract bood ruimte
In een verklaring op de clubsite schrijft IJsselmeervogels: ,,Deze onverwachte en plotselinge wending van zaken wordt door IJsselmeervogels zeer betreurd, vooral ook gezien het moment – midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen – waarop deze tot stand komt. Tegelijkertijd erkennen we het unieke karakter van de kans die Sandor geboden wordt en het contract bood ruimte hiervoor.” Van der Heide werd in november 2015 aangesteld als opvolger van Frans Adelaar.

Twee-eenheid met Henk de Jong
Van der Heide stond op het punt aan zijn derde seizoen bij de Rooien te beginnen. In het vorige seizoen trad hij bovendien, aanvankelijk op freelance-basis, ook in dienst bij de Superboeren uit Doetinchem, waar hij zijn goede vriend Henk de Jong hoofdcoach is. Onlangs nog prees De Jong in De Gelderlander de samenwerking met Van der Heide: ,,Sandor en ik hebben aan een half woord genoeg, zijn een twee-eenheid. Hij is heel belangrijk voor mij, kan goed trainingen geven en theoretische zaken fantastisch vertalen naar het veld.” Van der Heide gaat nu fulltime bij De Graafschap aan de slag als assistent-trainer.

Kampioenschap
In zijn eerste volledige seizoen wist de oud-speler van Cambuur en ONS Sneek direct de titel met IJsselmeervogels te pakken in de Derde Divisie Zaterdag. IJsselmeervogels gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. In de tussentijd zullen de honneurs worden waargenomen door Pascal Bosschaart en Jacob Mulder.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD