Volg ons

Derde Divisie

Samensmelting zaterdag- en zondagvoetbal op de lange baan

Samensmelting zaterdag- en zondagvoetbal op de lange baan

Er komt de komende jaren geen samensmelting van het zaterdag- en zondagvoetbal. Dat heeft onderzoek, geïnitieerd door de KNVB, als uitkomst gegeven. Volgens de resultaten van het onderzoek is het ‘te vroeg’ voor grootschalige aanpassing van de voetbalpiramide. Dat meldt Tubantia.

De KNVB hield in de zomer een onderzoek over ‘de wensen en mogelijkheden voor de toekomst bij het zondag- en zaterdagvoetbal’. In de uitkomst van het onderzoek wordt gesteld dat een ‘bredere aanpak’ nodig is.

Volgens de regionale krant staan op de agenda van de vergadering van de ledenraad amateurvoetbal (12 december) de volgende knelpunten met betrekking tot het zondag- en zaterdagvoetbal:
– Wat is de visie op zaterdag- en zondagvoetbal in relatie tot de competitiepiramide en wat betekent dat voor de onderlinge samenhang tussen zaterdag- en zondagcompetities?
– Welke keuzes volgen daaruit en wat zijn daarvan de consequenties?
– Hoe werken we zaken praktisch uit (denk o.a. aan promotie/degradatie)?
– Specifiek aandacht in dit geheel gaat naar het issue van ‘horizontaal’ overstappen tussen zondag en zaterdag (en vice versa).
– De vraag of – en zo ja hoe – het reservevoetbal in de verkenning van oplossingen voor het zaterdag- en zondagvoetbal moet/kan worden betrokken.

,,De ‘bredere aanpak’ zou gericht moeten zijn op de concrete introductie van de eerste aanpassingen/ maatregelen met ingang van het seizoen 2022/’23″, zo staat in het voorstel van het bestuur amateurvoetbal. ,,Daarbij gaat het dan primair om het aanpassen van reglementen en/of (promotie-/degradatie)regelingen. Dit betekent dat in beginsel met ingang 2023/’24 wijzigingen in de competitiepiramide zichtbaar worden. Eerder is niet realistisch.”

Eerder spraken diverse hoofdklassers uit met name het Oosten en Noorden van het land de wens uit om tot ‘weekendvoetbal’ te komen. Ook KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee leek voorstander van dat idee, maar het lijkt erop dat het voorlopig niet zal komen tot gemengde competities.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie