woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSam-Sin weg bij HFC: "Toegevoegde waarde voor elke club"

Sam-Sin weg bij HFC: “Toegevoegde waarde voor elke club”

HFC’er Jeffrey Sam-Sin was in het afgelopen seizoen nog een basisspeler voor de Koninklijke HFC, maar deze voetbaljaargang is dat wel anders. De middenvelder zegt daarom in gesprek met TweedeDivisie.org dat hij in de zomer op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. “Ik ben een toegevoegde waarde voor alle clubs uit de Tweede en Derde Divisie.”

‘In de kracht van mijn leven’

Sam-Sin typeert zichzelf als een rasechte HFC’er en stelt voorop dat hij vijf jaar lang met veel liefde en toewijding voor de club gespeeld heeft, maar omdat hij de laatste tijd niet veel meer aan de bak komt voelt hij zich genoodzaakt te vertrekken. “HFC wilde graag met mij verder, maar ik moet naar mijn gevoel luisteren”, zo zegt Sam-Sin tegen het Haarlems Dagblad. “Wil ik nog een seizoen in onzekerheid zitten? Ik heb de laatste zes maanden de balans opgemaakt en ben tot de conclusie gekomen dat ik ook volgend seizoen waarschijnlijk niet op veel speeltijd hoef te rekenen. Ik ben 28 jaar en dan schijn je in de kracht van je leven te zitten.”

Tot voor kort was Sam-Sin nog vaste kost in de basisopstelling bij HFC. “Maar de trainer heeft gekozen voor een behoudendere tactiek omdat de club dit jaar moet zien te overleven. Michael Timisela, die oorspronkelijk gehaald was als verdediger, is nu ook op het middenveld terechtgekomen. Met Gertjan Tamerus op tien en Kevin de Visser als controleur zijn de plekken vergeven. De trainer wil hierop voortborduren en dat begrijp ik wel. Normaal gesproken is HFC kwalitatief gezien zwakker dan de tegenstander. Dan is het logisch dat je met een versterkte verdediging speelt. Dat betekent voor mij alleen wel dat de kans op speeltijd kleiner is geworden.”

‘Om de titel strijden’

Bij TweedeDivisie.org geeft de middenvelder, die overigens ook in de verdediging uit de voeten kan, aan dat hij graag aan de slag zou willen gaan bij een team uit de Tweede óf Derde Divisie. “Ik ben een toegevoegde waarde voor elke club”, zo stelt hij allereerst. “Ik ben een speler die houdt van het spelletje en mijn kwaliteiten komen het beste tot hun recht bij clubs die voetballen en om de titel strijden.”

Opoku nog geen nieuwe club gevonden

Sam-Sin bevindt zich overigens in een goed gezelschap, want eerder maakte verdediger en strafschopppenfenomeen Carlos Opoku al bekend op zoek te gaan naar een nieuw avontuur. Aan TweedeDivisie.org vertelt die laatste dat hij wat dit betreft nog geen nieuws te melden heeft. En dat terwijl hij met tien doelpunten nog altijd de gedeelde topscorer is in de Tweede Divisie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD