dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie'Salarisbedragen topamateurvoetbal worden sterk overdreven'

‘Salarisbedragen topamateurvoetbal worden sterk overdreven’

Vijftig duizend, een baan bij een sponsor, een auto of misschien wel tachtig duizend euro per jaar? De geruchten wat de topspelers in de Tweede en Derde Divisie verdienen nemen de afgelopen weken extreme vormen aan. AD-columnist Willem den Besten stelde onlangs dat Marciano Mengerink bij Spakenburg meer kon krijgen dan de vijftig duizend bij Katwijk.

Niet te verifiëren
Die bewerking is overigens nergens bevestigd. Het is totaal onverifieerbaar of de gewilde spits op De Krom inderdaad een dergelijk bedrag verdient. Het bracht wellicht Omroep West op het idee om haar oor eens te luister te leggen bij een inmiddels gestopte topspeler, die uit eigen ervaring kan vertellen wat voor overtuigingstactieken en bedragen worden geboden wanneer er meerdere clubs in de markt zijn.

Deel maar door 2
De regionale omroep ging zodoende langs bij Kevin Winter, oud-speler van FC Lisse, IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys: ,,Ik zeg altijd maar bij de bedragen die nu genoemd worden: deel ze eerst door 1,5 of door 2.” Bekijk het boeiende uitgebreide interview met de spelmaker hierboven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD