woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagRVVH gedegradeerd, Lisse en SteDoCo strijden

RVVH gedegradeerd, Lisse en SteDoCo strijden

RVVH moet na één seizoen alweer afscheid nemen. De formatie uit Ridderkerk duikelt naar de Hoofdklasse. Wie er in de nacompetitie terecht zal komen is nog niet bekend. SteDoCo en FC Lisse zijn daarvoor in gevecht. Capelle, IJsselmeervogels, ONS Sneek en Scheveningen verzekerden zich van een ticket voor de Tweede Divisie. FC Lisse speelt nog thuis tegen Scheveningen, SteDoCo moet naar buurman Kozakken Boys.

Eigen veld verloren

RVVH was in de eerste helft de baas, maar toch stond er halverwege een 0-1-stand op het bord. Een kopbal van Chris de Wagt werd van richting veranderd. Danny Kampstra wist na een uur ook voor 0-2 te zorgen, waardoor het doek leek te vallen voor de thuisploeg uit Ridderkerk. Damiën Vereecken wist de spanning toch binnen de minuut terug te brengen, maar de degradatie is toch een feit

Scheveningen is veilig

Scheveningen had de punten nog hard nodig, toch was Barendrecht in de openingsfase sterker. Patrick Stolk opende al vroeg voor 0-1. Na een halfuur kwam de thuisploeg toch terug. Een schot van Levi Schwiebbe werd nog gekeerd, later was het wel raak via Leroy Resodihardjo. Minuten later was het echter alweer 1-2 via Daniel Esajas. Hij volleerde een voorzet van Joey Jongman binnen. Op slag van rust zorgde Santi Hulst voor 2-2.

Nog een pijnlijke nederlaag

DVS’33 en Spakenburg speelden nergens meer voor en dat was met name in de eerste helft te merken. Ondanks dat er wel kansen waren, was het tempo erg laag. De tweede helft was direct boeiender. Ali Akla produceerde een goede actie en Maurice de Ruiter drukte af. Akla maakte zelf niet veel later de 2-0 en invaller David van de Groep maakte tegen zijn voormalige club ook nog de derde. In de slotfase werd het ook nog 4-0 na balverlies van Niels Buijtenhuis en de knal van Kay Velda.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD