dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieRuzie zet zich voort: Kozakken nu weer boos op Spakenburg

Ruzie zet zich voort: Kozakken nu weer boos op Spakenburg

Het staartje naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens en na Kozakken Boys tegen Spakenburg begint inmiddels een flinke staart te worden. Beide clubs gaan namelijk onderhand bijna rollend over straat. De Werkendamse club is boos op de eveneens boze verklaring van Spakenburg.

Berichtgeving eenzijdig

Spakenburg liet woensdagavond in een persbericht weten tekst en uitleg te willen van Kozakken Boys vanwege de ongeregeldheden. De Kozakken reageren daar weer verbolgen op middels de volgende verklaring. “Als bestuur van Kozakken Boys zijn wij niet blij met het bericht welke Spakenburg vandaag heeft geplaatst. Dit bericht geeft een zeer eenzijdige lezing van enkele gebeurtenissen rondom de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Het feit dat wij de supporters van Spakenburg in een uitvak met beperkte ruimte hebben ontvangen, was notabene op verzoek van het bestuur van Spakenburg zelf.”

Op stel en sprong een uitvak gecreëerd

“In tegenstelling tot eerder gemaakte (ruimere) afspraken kwam op maandagavond voor de wedstrijd ineens het verzoek van Spakenburg om een afgesloten uitvak te creëren voor hun eigen supporters. Dit omdat, naar eigen zeggen, er een groep supporters aanwezig zou zijn die men niet tussen de andere bezoekers wilden hebben. Op stel en sprong is er toen door ons alsnog een uitvak gecreëerd en geprobeerd daar faciliteiten als toiletvoorziening en catering aan te brengen. Dat dit niet geheel naar wens was van de supporters kunnen wij begrijpen, maar had dus te maken met de plotseling gewijzigde omstandigheden op verzoek van Spakenburg.”

Zaken helder te krijgen

Ook gaat het bestuur van Kozakken Boys in op de ongeregeldheden na afloop. “Als bestuur betreuren wij het handgemeen dat na afloop in de spelerstunnel heeft plaatsgevonden, zoals eerder door ons verklaard keuren wij elke vorm van verbaal en fysiek geweld nadrukkelijk af. Maar ook hier is de berichtgeving van Spakenburg eenzijdig en zeker niet compleet. Het handgemeen is niet begonnen door een van onze stewards. Wij zullen in overleg gaan met het bestuur van Spakenburg om de zaken helder te krijgen en uit te praten.” De Werkendamse club gaat niet in op racistische teksten die Ralph Dua naar zijn hoofd geslingerd kreeg en door Spakenburg ook nog expliciet zijn aangehaald in hun persbericht.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD