vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlUitgelichtRutte hint op verlenging lockdown, beoogde competitiehervatting lijkt onhaalbaar

Rutte hint op verlenging lockdown, beoogde competitiehervatting lijkt onhaalbaar

Premier Mark Rutte heeft bij het debat in de Tweede Kamer vandaag gehint op verlenging van de huidige lockdown na 19 januari. De minister president zei ,,niet erg hoopvol te zijn over wat kan na 19 januari”.

Officieel wilde hij nog niet vooruitlopen op eventuele versoepelingen of juist een verlenging van de lockdown, maar ,,op dit moment blijven de cijfers natuurlijk hoog”. In principe zal op 12 januari door het kabinet besloten worden of de lockdown, die tot 19 januari loopt, verlengd wordt. Rutte: ,,We moeten echt het OMT-advies afwachten.” De Telegraaf meldt zelfs dat de regering overweegt de maatregelen uit te breiden in plaats van te versoepelen. Gedacht wordt aan de sluiting van meer winkels en ook hotels voor recreatieve doeleinden.

Verlenging en uitbreiding van de lockdown betekent vrijwel zeker dat het onhaalbaar lijkt om uiterlijk 1 maart de competitie in het topamateurvoetbal weer te starten. Gezien het feit dat de spelers al sinds half oktober nauwelijks in groepsverband hebben kunnen trainen, laat staan wedstrijden spelen, pleitten verschillende coaches al voor een voorbereidingstijd van zeker 6 weken, liefst langer.

De KNVB stelde eerder dat het beoogde competitiemodel met gesplitste regionale poules uiterlijk begin maart moet beginnen om het seizoen tijdig af te kunnen ronden. Daarbij werd al aangegeven dat de zogenaamde ‘Optie 4’, waarbij alleen de eerste seizoenshelft wordt uitgespeeld, een alternatief zou zijn. Het is nog onduidelijk wat er met eventuele promotie/degradatie zal gebeuren.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD