Volg ons

Uitgelicht

Rutte geeft hints over mogelijke toekomstige sportmaatregelen

Rutte geeft hints over mogelijke toekomstige sportmaatregelen

Worden komende week de maatregelen vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen strenger? Premier Mark Rutte wilde vrijdag niet vooruitlopen op de volgende persconferentie, maar gaf evengoed wel een paar hints.

Zo maakte de minister-president duidelijk dat dit weekend cruciaal is in de bepaling van eventueel aanvullende maatregelen: ,,Als het de komende dagen niet verbetert, dan zullen we daar niet aan ontkomen. De komende 72 uur zijn belangrijk. We houden het in de gaten.”

Hij ventileerde ook een mogelijk scenario wanneer de besmettingen niet afvlakken of afnemen. ,,Je kunt overwegen de hele horeca dicht te doen, en de theaters en alle sport. Of het zo grof zal moeten worden weet ik nu ook nog niet. Maar ik wil dat mensen zich aan de maatregelen houden. Ik wil dat mensen met aandoeningen aan hun hart of met kanker nog op de zorg kunnen rekenen.” De volgende persconferentie van Rutte wordt aanstaande dinsdag verwacht.

Clubs uit de Tweede en Derde Divisie besloten afgelopen donderdag al tijdens een video-overleg dat zij komende woensdag verder praten over het al dan niet stopzetten van de competitie.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht