Spelregels Voorspellingscompetitie

Voorspel de wedstrijden uit de Tweede Divisie

Het belooft een waanzinnig mooi seizoen in de Tweede Divisie te worden. Vol derby’s, prachtige affiches tussen bruisende voetbalbolwerken en met clubs die op voorhand erg aan elkaar gewaagd zijn. Of te wel: smullen voor ons, de liefhebbers van topamateurvoetbal!

Om de pret nog wat te verhogen, zeker op werkdagen wanneer je reikhalzend uitkijkt naar de komende speelronde, start Voetbal247.nl een de TweedeDivisie.org Poule: een voorspellingscompetitie waarin je de uitslagen voorspelt van alle wedstrijden uit de Tweede Divisie en jouw voetbalinzicht kunt meten met vrienden, clubgenoten, familieleden of al die andere volgers van de Tweede Divisie.

Prijzen

Meedoen is gratis. Naast de eer om de beste voorspeller van de Tweede Divisie in 2017/2018 te zijn, willen we ook een paar mooie prijzen beschikbaar stellen. Wat die prijzen exact zijn maken we op een later moment bekend. We hebben er namelijk als Voetbal247.nl voor gekozen om de afgelopen weken al onze tijd te steken in het technisch voorbereiden van deze Poule, zodat we deze je zo snel mogelijk konden presenteren. Nu dat moment is gelukt, gaan we op zoek naar een aantal mooie prijzen. Bedrijven die het leuk vinden om een prijs te sponsoren in ruil voor 34 speelrondes lang hun naam en website verbonden te hebben aan onze Poule, nodigen we van harte uit om contact met ons op te nemen dan vertellen we er graag meer over.

Waar is de Eerste en Derde Divisie?

Zoals je zult zien beslaat onze Poule momenteel alleen de Tweede Divisie. Dat doen we, omdat we eerst willen zien of alles soepel en goed werkt. Voor ons is het ook de eerste keer dat we een Poule organiseren. Wellicht dat we later ook een voorspellingscompetitie starten voor de Eerste Divisie en/of Derde Divisie. Dat hangt ook een beetje af hoeveel animo daarvoor is. Mocht je de kans willen vergroten dat we ook andere competities gaan aanbieden, dan kun je je natuurlijk altijd bij ons aanmelden als hulp bij het bijhouden van de Poule!
Hoe werkt het?

Om mee mee te doen, moet je je inschrijven. Dat kun je doen op deze pagina. Bij je inschrijving hoef je alleen een inlognaam op te geven waaronder je mee wil spelen en een geldig e-mailadres. Zorg dat dit emailadres werkt, je hebt het namelijk nodig om je wachtwoord in te stellen en we moeten een adres hebben waar we je kunnen bereiken. Wanneer je je wachtwoord kwijt bent, kan je te allen tijde een nieuw wachtwoord genereren via deze pagina.

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het reguliere competitieseizoen in de Tweede Divisie worden gespeeld. Dit kan tot 2 uur voor de start van de wedstrijd. Zo heb je dus de mogelijkheid om tijdens het seizoen je voorspellingen bij te sturen wanneer je merkt dat je sommige clubs het toch iets beter of slechter doen dan je had ingeschat, of bijvoorbeeld omdat de gedoodverfde titelkandidaat het ineens zonder hun sterspeler moet doen. De tijd op onze server is bindend. Hierover is geen discussie mogelijk, wees er dus op tijd bij als je je scores nog wil wijzigen. Je kunt tot vier speelrondes vooruit voorspellen. Dit doen we bewust, zodat je enerzijds de gelegenheid hebt om bijvoorbeeld bij vakantie of drukte ervoor te zorgen dat je wel gewoon je prognoses kunt doen, maar anderzijds vinden we het wat suf om op één avond alle wedstrijden van de 34 speelrondes in te vullen en er vervolgens een jaar niet naar om te kijken. Vandaar dat we ervoor kiezen om tot vier speelronden vooruit te voorspellen. Via social media (Facebook / Twitter) informeren we je zodra er weer een nieuwe speelronde ingevuld kan worden of het klassement is bijgewerkt.

De puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt uiteraard gekeken naar de uitslag na afloop van de wedstrijd. Je vult hierbij dus een stand in. Wanneer je exact de juiste stand voorspelt, krijg je 4 punten. Heb je wel de juiste winnaar voorspeld of een gelijkspel, maar klopte de exacte stand niet? Dan krijg je 2 punten. Je krijgt echter ook een extra bonuspunt als je bij één (of twee) van de ploegen het juiste aantal doelpunten hebt ingevuld.

Punten
Juiste uitslag (exacte score)[fp-fullpoints]
Juiste Toto-uitslag (winst, gelijk of verlies)[fp-totopoints]
Goalbonus[fp-goalpoints]

Gelijke stand in het klassement?

Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

  1. aantal keren exact de juiste uitslag voorspeld;
  2. aantal keren juiste toto uitslag (winst, gelijk of verlies);

Is de stand dan nog steeds gelijk en geeft één van de ranglijst posities recht op een prijs, dan beslist de webmaster/Voetbal247.nl hoe de pot wordt verdeeld. In dat geval zal waarschijnlijk een wedstrijd in de play-offs worden uitgekozen waarbij beide winnaars een voorspelling mogen uitbrengen en de beste voorspeller als hoogst geklasseerde zal worden aangewezen.
Overige zaken

Bij zaken waarin dit reglement niet voorziet, beslist het team van Voetbal247.nl.

Vragen?

Neem contact met ons op via ons contactformulier. We nodigen bedrijven die een prijs willen sponsoren in ruil voor naamsvermelding met link naar website gedurende de 34 speelrondes van harte uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Handige links

Registreren / Inloggen bij de TweedeDivisie.org Poule
Voorspellingspagina
Klassement
Spelregels