maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieRuime zeges voor Jong AZ en VVSB, AFC geeft winst weg

Ruime zeges voor Jong AZ en VVSB, AFC geeft winst weg

Jong AZ heeft op eigen veld geen fout gemaakt tegen De Treffers. De koploper van de Tweede Divisie won met 4-2. VVSB kende een makkelijke middag tegen Koninklijke HFC. In Noordwijkerhout werd het 3-0. AFC speelde op bezoek bij UNA een met 2-2 gelijk.

Jong AZ maat te groot voor nummer twee De Treffers

De Treffers was al een behoorlijke tijd ongeslagen in de Tweede Divisie. Op 29 oktober werd er voor het laatst verloren, van Barendrecht, en de laatste zes wedstrijden werden omgezet in een overwinning. Hierdoor was De Treffers inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats. Jong AZ maakte een einde aan deze reeks, door met 4-2 te winnen. Het was vanaf de aftrap gelijk boeiend. Myron Boadu opende na een paar minuten al de score namens Jong AZ. De gelijkmaker volgde echter vrijwel direct daarna, via Rick Verbeek.

Ondanks dat met name Jong AZ kansen bleef creëren werd er niet meer gescoord in het eerste bedrijf. Na rust stond het echter binnen een kwartier 3-1 voor de lijstaanvoerder van de Tweede Divisie. Guus Til zorgde voor de 2-1 en met een rake vrije trap maakte Jop van der Linden er 3-1 van. Boadu zorgde met zijn tweede van de middag voor de beslissing in de wedstrijd. De 4-2 van Robert Mutzers veranderde daar niets meer aan.

Makkelijke middag VVSB

VVSB beleefde een eenvoudige middag tegen Koninklijke HFC. Het werd 3-0 voor de formatie van trainer Wilfred van Leeuwen. Na dik twintig minuten werd de score geopend vanaf de penaltystip. Vladimir Jozic benutte het buitenkansje. Kort na rust dachten de bezoekers nog voor de gelijkmaker aan te tekenen, maar het doelpunt van Jacob Noordmans werd vanwege buitenspel geannuleerd. Gelijk daarna kreeg Koninklijke HFC nog een tik te verwerken, want Tommy Bekooij produceerde de 2-0. Op driekwart van de wedstrijd kreeg VVSB vervolgens nog een strafschop. Dit keer ging Frans van Niel achter de bal staan en ook hij faalde niet: 3-0.

AFC geeft zege weg tegen UNA

Ook AFC leek een makkelijke middag te beleven in Veldhoven. Het team van trainer Ton du Chatinier kwam in de eerste helft op een 0-2-voorsprong. Na zes minuten werd het 0-1 voor AFC door een eigen doelpunt van Mart van de Gevel. Jonathan Richard leek de wedstrijd al vroeg te beslissen door 0-2 te maken, maar UNA herstelde zich gaande de eerste helft. Nog voor rust werd de aansluitingstreffer gemaakt. Niek van Boekel maakte de 1-2 en in de tweede helft gooide UNA alles op alles om minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat lukte uiteindelijk, want een kwartier voor tijd maakte Van de Gevel 2-2. Daarna bleef het spannend, maar gescoord werd er niet meer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD