Volg ons

Eerste Divisie

Ruime overwinning FC Volendam bij Helmond Sport, FC Emmen wint weer eens

Ruime overwinning FC Volendam bij Helmond Sport, FC Emmen wint weer eens

FC Volendam was vanavond met maar liefst 1-4 te sterk voor Helmond Sport. FC Emmen wist eindelijk weer eens te winnen. RKC Waalwijk was het slachtoffer van de eerste goals van Anco Jansen in Emmense dienst.

Helmond Sport – FC Volendam 1-4
In Helmond was de bekende voetbalwet ‘als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel’ weer eens van kracht. Helmond Sport kreeg in het eerste halfuur de kansen, maar Enzo Stroo zette Volendam vanuit het niets op voorsprong. Vlak voor rust ging het helemaal mis voor Helmond Sport, want achtereenvolgens Joey Veerman met een vrije trap en Kevin Visser met een prachtig lobje zetten de 0-3 ruststand op het bord. In de tweede helft deed Helmond Sport via een mooie kopbal van Jordy Thomassen nog wel iets terug, maar Rodney Antwi maakte aan alle Helmondse aspiraties een eind door de 1-4 aan te tekenen.

FC Emmen – RKC Waalwijk 2-1
Na een aftastende openingsfase kopte Johan Voskamp RKC Waalwijk op voorsprong. De Waalwijkse voorsprong werd echter even hierna alweer teniet gedaan door Anco Jansen. Zo’n tien minuten voor rust moest RKC ook nog eens met tien man verder, scheidsrechter Stan Teuben toonde Gigli Ndefe de rode kaart wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Op slag van rust zette wederom Jansen FC Emmen op voorsprong. In de tweede helft voetbalde Emmen de wedstrijd volwassen uit, RKC probeerde het nog wel, maar gescoord werd er niet meer.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie