maandag, 11 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHBS-aanwinst Ruben Schaken is nog allerminst verzadigd

HBS-aanwinst Ruben Schaken is nog allerminst verzadigd

Hij mag dan inmiddels 35 jaar zijn en een punt hebben gezet achter zijn betaald voetbalcarrière maar verzadigd is Ruben Schaken nog allerminst. Dat wil hij het komend half jaar bij HBS dan ook laten zien.

Doelpunten
Met de komst van Ruben Schalen naar HBS hoopt trainer Marcel Koning in eerste instantie op meer doelpunten. Daarnaast verwacht hij dat de ex-prof van onder meer Feyenoord, ADO Den Haag en VVV die zevenmaal voor Oranje uitkwam de hiërarchie binnen de jongen selectie aanscherpt. ,,Tijdens de gesprekken die we hebben gevoerd kwam Ruben zeer gemotiveerd over. Ik ben in elk geval blij met zijn komst. We hebben een jeugdige selectiegroep. Met zijn ervaring kan Ruben ook in de kleedkamer een belangrijke rol vervullen”, zegt de trainer, die ook volgend seizoen bij de Haagse derde divisionist werkzaam blijft.

Ambitie
In september maakte Schaken bekend een punt te zetten achter zijn betaald voetbalcarrière. In de zomer werd zijn aflopende contract bij ADO Den Haag niet verlengd. ,,Ik kreeg nog wel aanbiedingen van clubs uit het binnen en buitenland maar ik wilde niet meer vijf tot zesmaal in de week op en neer rijden om te trainen. Bij HBS ben ik niet meer dan driemaal per week onderweg. Dat is te overzien.” Hij barst naar eigen zeggen nog van de ambitie. ,,Ik kom nog altijd fanatiek en superfit. Ik heb begrepen dat HBS over een jonge selectie beschikt. Dat ben ik wel gewend. Overal waar ik heb gevoetbald heb ik mij om de jongere spelers bekommerd. Ik wil mijn ervaringen graag delen. Het is ook een rol die mij wel ligt”, zegt Schaken, die zich voorlopig voor een half seizoen aan HBS heeft verbonden. ,,Of ik langer blijkt moeten we de komende maanden gaan bekijken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD