Volg ons

Derde Divisie Zondag

Routinier Esajas over promotie met JOS Watergraafsmeer: ‘Wij zaten echt in een goede flow’

Routinier Esajas over promotie met JOS Watergraafsmeer: ‘Wij zaten echt in een goede flow’

De Nederlandse voetbalbond besloot dinsdag aan JOS Watergraafsmeer een ticket toe te kennen voor de Derde Divisie in het seizoen 2020/2021. Voormalig profvoetballer en speler van voornoemde club, Malcolm Esajas, toonde zich vanzelfsprekend zeer tevreden met de beslissing van de KNVB en  benadrukte dat JOS vorig seizoen hard op weg was om zelf promotie af te dwingen naar de voornoemde hogere afdeling. 

Goed op weg
JOS Watergraafsmeer eindigde op de tweede plaats in de hoofdklasse, maar speelde één wedstrijd minder dan de nummer één Hollandia. Voordat het gesprek zou gaan over sportieve zaken wenste de routinier eerst in te gaan op belangrijkere zaken dan het voetbal. ,,Ik wil eerst zeggen dat ik het vreselijk vind wat er nu allemaal in de wereld gebeurd rondom het Coronavirus. Gezondheid staat op dit moment voor mij echt op nummer één en daarna komt de rest eigenlijk pas zoals het voetballen. Als ik terugkijk naar dit seizoen waren wij als elftal goed op weg met als concurrent Hollandia als het ging om de titel. Op het moment dat de competitie door de KNVB gestopt werd hadden wij één wedstrijd minder gespeeld dan de nummer één op de ranglijst. Wij zaten echt in een goede flow en hadden dan ook zeker een goede kans om de titel te pakken. Als ik naar mijn persoonlijke prestaties kijk ging het bij de start van het seizoen goed, ik maakte doelpunten en kon assists verzorgen. Na een paar wedstrijden kreeg ik echter te maken met een spierblessure aan het bovenbeen waardoor ik twee maanden niet kon spelen. Toen ik na de winterstop weer terug kwam in het elftal liep ik een voetblessure op. Toen ik terugkwam was het elftal in een winning mood dus moest ik geduldig wachten op mijn beurt om weer in het elftal te kunnen komen. Daarna kwam echter het coronavirus opzetten waardoor alles plotseling anders werd”, aldus Esajas tegenover Voetbal247.

Blijdschap
Nooit eerder speelde de huidige club van Esajas hoger dan de hoofdklasse. ,,De blijdschap was erg groot bij JOS Watergraafsmeer. Het is namelijk voor de eerste keer in de geschiedenis van de club dat men zo hoog mag gaan spelen. Ik was vanzelfsprekend ook enorm blij want zoals gezegd hadden wij echt het gevoel dat wij op weg waren naar de titel in de hoofdklasse. Onze selectie bestond uit veel ervaren spelers met daarbij voetballers die over bijzondere kwaliteiten beschikten. Ik denk dat wij dat ook wel hebben laten zien in het vorige seizoen.”

Selectie
Veel zal er niet veranderen aan de selectie bij de promovendus, maar het vertrouwen is aanwezig dat men met deze spelersgroep ook kan presteren in de Derde Divisie. ,,De selectie voor komend seizoen ziet er goed uit. Iedereen blijft op één speler na en dat is Reggie Schaap. Ik betreur het dat hij weggaat, maar ik denk dat er voldoende kwaliteit aanwezig is om dat verlies op te kunnen vangen. Er komen nu kansen voor andere jongens die dit seizoen wat minder wedstrijden gespeeld hebben. We hebben nog steeds een goede mix van jong en oud en natuurlijk daarbij de ervaring en kwaliteit. Ook de trainer, Cor ten Bosch, heeft ervaring in de top van het amateurvoetbal en hij kent dus het klappen van de zweep. Hij zal ons zeker motiveren en regisseren zodat we in het nieuwe seizoen ook punten kunnen pakken.”

Balletje trappen
Iedere voetballer kijkt reikhalzend uit naar het moment dat hij weer op het veld kan staan om een wedstrijd te spelen. Bij Esajas is dat niet anders. ,,Ik kijk er echt weer naar uit om een balletje te kunnen trappen en dat wij onze naam komend seizoen hopelijk kunnen koppelen aan mooi en attractief voetbal. Natuurlijk zal ik mijn best doen om mijn aandeel te leveren in dit team door middel van het maken van doelpunten en het geven van assists, dit met de nodige ervaring die ik heb opgedaan in mijn tijd als profvoetballer”, besluit Esajas zijn verhaal.

 

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag