woensdag, februari 1, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseRondeltap (Jodan Boys) is zijn oude club nog niet vergeten: ‘Noordwijk is...

Rondeltap (Jodan Boys) is zijn oude club nog niet vergeten: ‘Noordwijk is een club naar mijn hart’

Roy Rondeltap sloot in de zomer van 2019 met een kampioenschap en de daarbij behorende  promotie naar de Tweede Divisie twee succesvolle jaren af bij Noordwijk. De doelverdediger koos er destijds bewust voor om op een lager niveau verder te spelen vanwege zijn werk en de reisafstand van zijn woonplaats naar Noordwijk. Momenteel staat hij onder de lat bij Jodan Boys waar hij het naar zijn zeggen goed heeft, maar zijn vorige club heeft nog altijd een speciale plaats in zijn voetbalhart.

Stappen maken
Rondeltap (27) was de laatste twee seizoenen zeker van een basisplaats bij Noordwijk, dit in een team dat twee keer achtereen de titel wist te pakken waardoor men nu uitkomt in de Tweede Divisie ,,Het waren twee prachtige jaren bij Noordwijk waarin wij eerst kampioen werden in de hoofdklasse en daarna ook in de Derde Divisie. De keuze om er te vertrekken had vooral te maken met mijn werk. Het kwam wel eens voor dat ik daardoor wat later op de training verscheen bij Noordwijk en dat is natuurlijk niet realistisch als dat vaker zou gebeuren. Het was soms echt een race tegen de klok. Ik kende al veel jongens bij Jodan Boys en het is een leuke groep die een goede ontwikkeling doormaakt. De ambitie van de club om voor de prijzen te gaan is er nog niet. Dat is op zich niet erg. Ik wist natuurlijk vooraf ook wel dat deze selectie minder zou zijn dan die van Noordwijk, maar ook bij Jodan Boys kunnen wij nog stappen maken. Het is alleen niet reëel om te denken dat wij snel het niveau kunnen halen van Noordwijk”, aldus Rondeltap tegenover Voetbal247.

Collectief van Noordwijk
De vraag blijft wat de sleutel was tot het succes van Noordwijk in het seizoen 2017/2018 en 2018/2019. ,,Het was eigenlijk zoals Nick van Staveren laatst nog vertelde op jullie website dat de selectie van Noordwijk echt een team was. Het was echt een prestatie van het collectief, een team dat weigerde op te geven. Wij kwamen wel eens op achterstand vorig seizoen, maar dat wisten wij bijna altijd weer om te draaien met als minimaal resultaat een gelijkspel. Wij probeerden altijd vol strijdlust te spelen en dat is toch wel het type spel waar ik echt van houd.”

Deur altijd open
Rondeltap heeft het naar zijn zin in de hoofdklasse met Jodan Boys, de sluitpost zal binnenkort met de club in gesprek gaan en dan zal blijken hoe zijn sportieve toekomst er uit zal zien. ,,Iedereen wil zo hoog mogelijk spelen. Ik heb jaren in de jeugd van Feyenoord gespeeld en Noordwijk was en is echt een club naar mijn hart. Niet alleen het elftal maar ook de mensen daar omheen. Ik ben dit seizoen naar de wedstrijd van Noordwijk tegen HHC Hardenberg geweest en dan weten ze echt nog wel wie je bent. De deur naar Noordwijk blijft wat mij betreft dan ook altijd open staan. Ik heb het naar mijn zin bij Jodan Boys en binnenkort gaan wij om de tafel om te praten over mijn toekomst, maar ik kan niet ontkennen dat Noordwijk echt in mijn hart zit.”

Stabiele middenmoter 
De doelman wil presteren met Jodan Boys en stiekem denkt hij aan het pakken van een prijs met de huidige nummer negen van de hoofdklasse.  De eerstvolgende wedstrijd is echter direct een grote uitdaging voor de club uit Gouda, koploper Sportlust’46 komt op bezoek. ,,Wij hopen op een periodetitel en dat zou voor ons een prima prestatie zijn. Wij hebben dit seizoen niet altijd het beste van onszelf laten zien en het seizoen zou echt geslaagd zijn als wij die periodetitel binnen zouden kunnen halen. Wij hebben een dip gehad tijdens het seizoen en waren soms beter dan de tegenstander, maar kregen dan niet wat we verdienden. Wij moeten een stabiele middenmoter kunnen zijn. Recent verloren wij echter van ARC, maar dat was echt een wedstrijd die moeilijk was door de omstandigheden. Veel regen en hagel, maar daar hadden wij een punt kunnen en moeten pakken, maar het werd een nederlaag (2-1). Na de winterstop komt koploper Sportlust’46 op bezoek. Dat zal best een kluif worden, maar wij moeten gewoon ons eigen spel spelen en nergens bang voor zijn. Om wedstrijden te winnen moeten wij echt honderd procent zijn”, besloot Rondeltap zijn verhaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD