maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagRomano de Jonge: "Tweede Divisie is mijn ambitie"

Romano de Jonge: “Tweede Divisie is mijn ambitie”

OFC-middenvelder Romano de Jonge hoopt in de toekomst zijn kunsten te kunnen laten zien in de Tweede Divisie. Maar de voormalig speler van FC Volendam en Katwijk is ook realistisch: “Ik speel de laatste tijd wat minder en benut mijn kwaliteiten onvoldoende. Het profvoetbal heb ik sowieso afgeschreven”, vertelt hij aan TweedeDivisie.org.

Vroeg bijgetekend

“Vorig seizoen draaide ik wel erg lekker en had ik het reuze naar mijn zin bij OFC. Vandaar ook dat ik vrij vroeg heb bijgetekend, waarna later nog wel enkele clubs belden.” De Jonge speelde al één seizoen op het hoogste amateurniveau. Voor Katwijk in de Topklasse kwam hij in 2013-2014 tot zeventien duels en vier goals.

Spelen tegen tegenstanders in de kaart

Na het tweede jaar in de Hoofdklasse stapte De Jonge over naar OFC. “Dit seizoen gaat het wat minder: we spelen veelal de lange bal, wat tegenstanders in de kaart speelt. We hebben zoveel kwaliteiten, maar je ziet dat het bij spelhervattingen bij ons vaak misgaat.” Dankzij de zege op HBS van dit weekend is OFC weer geklommen naar de tiende plaats, maar dat strookt nog niet met de ambities van de club.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD