zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieRoda JC: 'Spelersbudget daalt met 30 a 40 procent'

Roda JC: ‘Spelersbudget daalt met 30 a 40 procent’

De degradatie van Roda JC betekent dat de Limburgse club fors terug moet in budget van haar selectie. Ook zal een groot deel van de huidige selectie vertrekken.

Begroting
Technisch directeur Harm van Veldhoven raamt in gesprek met het AD dat het huidige spelersbudget van zo’n vier miljoen euro met ‘dertig tot veertig procent’ zal krimpen. Dat zou grofweg een budget betekenen van 2,4 á 2,8 miljoen euro. Door het wegvallen van tv-gelden, recettes en sponsorinkomsten zal ook de totale begroting van 10,5 miljoen euro fors omlaag moeten.

Andere categorie
Volgens Van Veldhoven zal zeker de helft van de huidige selectie vertrekken. Qua aanwinsten moet Roda JC plots in een andere vijver vissen: ,,We hebben al met heel veel interessante spelers gesproken, maar die kunnen we nu niet meer betalen. Nu komen we in een andere categorie terecht.”

Realistisch
Wetende dat de Eerste Divisie komend seizoen sterker is dan ooit, met onder meer FC Twente, NEC, Cambuur en mogelijk Sparta en De Graafschap zal Roda JC geen onverantwoorde risico’s nemen: ,,We moeten realistisch zijn. We moeten zodanig saneren dat we de organisatie niet scheef trekken. We hebben gekozen voor een beleid en dan moet je niet alles weer op de kop gaan zetten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD