vrijdag, 8 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieRoda JC ontslaat trainer Jean-Paul de Jong

Roda JC ontslaat trainer Jean-Paul de Jong

Roda JC heeft per direct trainer Jean-Paul de Jong op non-actief gesteld. De teleurstellende sportieve prestaties zijn aanleiding voor het besluit.

De Limburgers wonnen voor het laatst eind oktober 2019. Voorlopig zal assistent-coach Maurice Verberne de honneurs waarnemen. De Jong is slechts acht maanden eindverantwoordelijk geweest in het Parkstad Limburg Stadion, waar hij eind juni werd aangesteld.

Hij was tussen 2013 en 2015 trainer bij FC Eindhoven, waar hij sterk presteerde met eindklasseringen in de subtop. Daarna vertrok hij naar zijn grote liefde FC Utrecht, waar hij eerst als assistent en later als eindverantwoordelijke actief was. In januari 2018 volgde De Jong Erik ten Hag op. In september dat jaar werd hij ontslagen vanwege gebrek aan chemie tussen trainer en spelersgroep.

Roda JC kende turbulente afgelopen jaren, waarin het brak met Robert Molenaar en clubicoon Eric van der Luer het overnam, maar veel beter ging het niet. Die lijn zette zich voort onder De Jong.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD