Volg ons

Eerste Divisie

Roda JC ontslaat trainer Jean-Paul de Jong

Roda JC ontslaat trainer Jean-Paul de Jong

Roda JC heeft per direct trainer Jean-Paul de Jong op non-actief gesteld. De teleurstellende sportieve prestaties zijn aanleiding voor het besluit.

De Limburgers wonnen voor het laatst eind oktober 2019. Voorlopig zal assistent-coach Maurice Verberne de honneurs waarnemen. De Jong is slechts acht maanden eindverantwoordelijk geweest in het Parkstad Limburg Stadion, waar hij eind juni werd aangesteld.

Hij was tussen 2013 en 2015 trainer bij FC Eindhoven, waar hij sterk presteerde met eindklasseringen in de subtop. Daarna vertrok hij naar zijn grote liefde FC Utrecht, waar hij eerst als assistent en later als eindverantwoordelijke actief was. In januari 2018 volgde De Jong Erik ten Hag op. In september dat jaar werd hij ontslagen vanwege gebrek aan chemie tussen trainer en spelersgroep.

Roda JC kende turbulente afgelopen jaren, waarin het brak met Robert Molenaar en clubicoon Eric van der Luer het overnam, maar veel beter ging het niet. Die lijn zette zich voort onder De Jong.

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie