donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieRoda JC-eigenaar De la Vega wil rustig bouwen: 'Dit jaar is het...

Roda JC-eigenaar De la Vega wil rustig bouwen: ‘Dit jaar is het doel het behalen van de play-offs’

Mauricio de la Vega heeft een duidelijk doel voor ogen met Roda JC. De Mexicaanse eigenaar van de club uit Kerkrade wil er allereerst voor zorgen dat er sprake is van een financieel gezonde vereniging en aast aan het einde van het komende seizoen op een ticket voor de play-offs.

Financieel 
De nieuwe eigenaar van Roda JC sprak over stenen die geplaatst moeten worden om de club weer op te bouwen. ,,De eerste steen gaat over de financiële uitdaging, we moeten dat oplossen. We moeten de club weer financieel gezond maken en break-even draaien. Dat is de eerste stap”, aldus De la Vega tegenover de camera van FOX Sports.

Koempelmentaliteit
De vraag van de buitenwereld was vanzelfsprekend waarom de Mexicaan eigenaar wilde worden van een club uit de Nederlandse competitie die speelt in de Eerste Divisie.  ,,Als de mogelijkheid er is dan moet je er voor gaan. Dit is een mooie club met een grote groep supporters, een geweldig stadion en een mooie traditie en geschiedenis. Ik heb geleerd wat de ‘koempelmentaliteit’ inhoudt. De uitdaging is om die mentaliteit op het veld te krijgen. Dat is de grootste uitdaging op dit moment.”

Real Murcia
De la Vega is nog aandeelhouder bij Real Murcia waarmee hij in een juridisch conflict verwikkeld is. ,Bij Murcia verliep het niet zoals ik hoopte. We zijn alle informatie aan het verzamelen. Daar heb ik goede adviseurs voor. We zijn alles aan het regelen. Natuurlijk ken ik de regels, dat je niet bij meerdere clubs eigenaar mag zijn. We zullen aan alle verplichtingen en eisen voldoen om ervoor te zorgen dat ik de eigenaar kan zijn van Roda JC.”

Play-offs
De vorige eigenaar van Roda JC sprak over het in de toekomst spelen van wedstrijden in de Champions League. Aan de Mexicaan werd gevraagd of dat haalbaar zou zijn. ,,Dat weet ik niet. Ik zal niet zeggen dat dat niet zal gebeuren. Ik zal volgend jaar tijdens ons interview vertellen wat ons volgende doel dan zal zijn. Dit jaar is het doel het behalen van de play-offs en daarna kunnen wij praten over onze volgende stap”, aldus de eigenaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD