Volg ons

Eerste Divisie

Robby Alflen nieuwe trainer van Helmond Sport

Robby Alflen nieuwe trainer van Helmond Sport

Robby Alflen wordt de nieuwe trainer van Helmond Sport. De 49-jarige Utrechter volgt Roy Hendriksen op en tekent voor twee seizoenen op De Braak.

Volksjongen
Alflen is momenteel nog assistent-trainer bij Heracles Almelo, waar hij samenwerkt met John Stegeman, die hij komend seizoen treft als coach van Go Ahead Eagles. ,,We zijn blij dat we met Robby snel een nieuwe trainer hebben kunnen aanstellen die goed bij de club past. Als volksjongen sluit hij goed aan bij volksclub Helmond Sport en heeft hij een stukje gezonde brutaliteit die we ook op het veld terug willen zien. Verder heeft hij als voetballer op hoog niveau gespeeld en daarna stap voor stap zijn carrière opgebouwd als trainer”, licht technisch eindverantwoordelijke Leon Vlemmings de keuze toe. ,,Met de aanstelling van Robby gaan we nu verder met de invulling van de selectie voor volgend seizoen.”

Goed gevoel
,,Voor mij was het duidelijk dat ik weer op eigen benen wilde staan als hoofdtrainer. Aan de gesprekken met Helmond Sport heb ik een erg goed gevoel overgehouden. Hierdoor was de keuze voor mij makkelijk en ga ik volledig voor deze mooie kans”, stelt Alflen op de clubsite van Helmond Sport. Hij was in het verleden één seizoen hoofdcoach van FC Utrecht, de club waar hij in totaal vijf jaar werkte. Eerder werd Michel Jansen (FC Twente) nadrukkelijk in verband gebracht met Helmond Sport, maar de clubleiding koos uiteindelijk voor Alflen.

Discussieer mee!

Meer over Eerste Divisie